Usi spital, usi UPU Oradea, usi automate, uși culisante

Uși automate pentru cea mai modernă Unitate de Primiri Urgențe din România, de la Spitalul Județean Oradea

KADRA a instalat soluțiile de acces automat la extinderea Spitalului Județean Oradea, respectiv noua Unitate de Primiri Urgențe.

Noua Unitate de Primiri Urgențe din Oradea, cea mai modernă din tară, a fost construită în prelungirea Spitalului Judeţean, are trei niveluri şi va deservi bolnavi din vestul României. Suprafața utilă a crescut de la 350 la 1.500 de mp, spațiul respectiv permițând acomodarea a 50 de pacienți în condiții de maximă siguranță.

Obiectivul principal al proiectului a fost funcționalitatea, noua unitate corespunde exigențelor actuale în domeniu, circuitele și fluxurile fiind conforme cu standardele internaționale.

Tocmai pentru delimitarea corectă a acestor circuite a fost esențială alegerea unor soluții de control acces adecvate.

Echipele KADRA au oferit consiliere încă din faza de proiect

Discuțiile pe proiect au început acum câțiva ani, când specialiștii KADRA au avut primele interacțiuni cu arhitectul care a gândit noua clădire. Această intervenție în faza incipientă a proiectului a permis propunerea de soluții potrivite și eficiente, în acest caz ușile medicale,  care să faciliteze circulația neîngrădită în noua clădire și să îi maximizeze funcționalitățile specifice.

Uși glisante Tormed ermetice și semiermetice pentru blocul operator

Pentru blocul operator din cadrul unității de primiri urgențe au fost alese ușile ermetice Tormed, uși cu închidere totală, ce nu lasă nimic să pătrundă prin ele. Varianta de ușă ermetică este concepută cu închidere etanșă pe toate cele patru laturi cu garnitură burduf siliconică presată pe toc și pe pardoseală, realizată printr-o mișcare de glisare cu apropiere și coborâre în plan paralel cu tocul. Pentru că în sălile de operații este nevoie de un mediu steril, un mediu în care pacienții pot beneficia de cea mai bună îngrijire, iar medicii de condițiile de care au nevoie.

Opțiunea de uși semietanșe medicale a fost aleasă pentru zonele de urgențe, diferite depozite de pe secție și pentru a delimita noua clădire de corpul principal de spital.

În total, au fost montate două zeci și două de uși glisante Tormed ermetice și semiermetice, șaptesprezece uși automate Record, cinci uși glisante rezistente la foc Novoferm, șaptesprezece uși batante Tormed, fiecare cu rolul și specificitățile sale, în funcție de zona delimitată și de circuitele implicate. Această adaptare la funcționalitățile activității de spital, mai ales când vorbim de UPU, acolo unde viteza de reacție este esențială, este deosebit de importantă pentru a garanta siguranța cadrelor medicale și a pacienților.

Usi spiatl, usi UPU Oradea, usi automateUsi spital, usi UPU Oradea, usi automate
Usi spital, usi UPU Oradea, usi automate

Atenție deosebită acordată măsurilor împotriva incendiilor

Noua clădire respectă toate exigențele în ceea ce privește securitatea la incendii, fiind concepută în așa fel încât să permită evacuarea rapidă a pacienților și personalului medical în caz de urgență.

Dr. Hadrian Borcea, inițiatorul proiectului – şef UPU Oradea, pentru www.stirileprotv.ro: “Este un sistem modern, care conţine mai multe elemente, de exemplu, în partea dreaptă este o uşă de evacuare, în caz de incendiu, care se deschide automat în caz de incendiu.

Ca la orice proiect KADRA, montajul este abordat cu maximă atenție, iar colegii din teren s-au descurcat foarte bine să se adapteze la cerințele beneficiarului și ale constructorului (poziționat butoanele într-un anumit loc, setări specifice ale radarelor/vitezei de deschidere etc.)

Un astfel de proiect ne dovedește cât de importantă este consultarea cu arhitectul și proiectantul încă din faza incipientă a unui proiect medical, chiar atunci când sunt puse în plan fluxurile medicale, întrucât fiecare circuit are nevoie de o soluție de acces adaptată.

inaugurare UPU Oradea - BIHOREANUL (5)
inaugurare UPU Oradea - BIHOREANUL (4)
inaugurare UPU Oradea - BIHOREANUL (3)

foto credit Bihoreanul