Uși radiologie

Tormed X-Ray

PROTECȚIE LA RADIAȚII
Uși automate culisante etanșe semiermetice

Produsele destinate sectorului medical înglobează cele mai noi tehnologii, cele mai ingenioase soluţii şi implică cel mai lung timp de proiectare şi testare.

Acest lucru se întâmplă datorită faptului că produsele trebuie să respecte o serie de standarde, dar şi pentru că producătorii preferă să inoveze în domeniile de complexitate ridicată, aşa cum este cel medical.

Uși radilologie – Tormed X-Ray

Uşi şi vitraje speciale cu protecţie de plumb

Uşile de radiologie se găsesc atât ca model culisant, cât şi batant. Pot fi fabricate din oţel inoxidabil, din oţel zincat vopsit în culori RAL sau pot fi placate cu HPL. Placarea cu plumb se face în funcţie de necesităţile pe care le impune proiectul. Se pot realiza uşi placate cu foi de plumb distribuite pe ambele fețe cu grosimi între 0,5 mm şi 6 mm. Cele mai întâlnite solicitări sunt cele care prevăd înserarea placării cu plumb de 2 mm (foi de 1 mm pe fiecare faţă a blatului de uşă).

Fiecare uşă respectă standardele medicale europene. În plus, o serie de elemente constructive favorizează păstrarea igienei, permit curăţarea rapidă şi rezistenţa la produse chimice de curăţare. Uşile pot fi echipate cu geam de sticlă cu protecţie la radiaţie. Uşile cu plumb pot fi echipate cu sistem de automatizare. Pentru gama de produse cu inserţii de plumb sunt recomandate ușile de spital ermetice automate Tormed ER, construite special pentru a suporta o greutate sporită. În plus, acest sistem permite interconectarea uşilor cu aparatura de radiologie, blocând accesul în timpul funcţionarii aparatului radiologic.