LIFT&PARK

Soluția de lift auto care optimizează spațiul pentru parcări sigure și elegante

LIFTPARK Solutia de lift auto

Cele mai multe orașe nu au fost proiectate și construite pentru mașini, cel puțin nu pentru numărul de vehicule care au ajuns să tranziteze azi orașele noastre. Prin urmare, există nevoia de a găsi soluții care să permită reorganizarea spațiilor, păstrând integritatea arhitecturală și frumusețea peisajelor naturale. În orice intervenție de reabilitare a clădirilor, modernizare, renovare sau construcție nouă, trebuie să găsim echilibrul potrivit între nevoile unei vieți practice, în viteză, și respectul pentru locuri, istorie și natură. Soluțiile de parcare care includ lifturi auto, așa cum este LIFT&PARK de la KADRA, revoluționează modul în care poate fi redefinit spațiul cu o idee originală de optimizare pe vertical și de automatizare, marcând o evoluție la nivelul standardelor clasice de proiectare.

De la vile sau locuințe private de lux, la condominii, stațiuni turistice, uzine de producție și dealeri auto, hoteluri, sedii de companii etc. parcările de tip LIFT&PARK optimizează spațiul destinat staționării mașinilor, fiind ușor de integrat în planurile de arhitectură cele mai exigente.

Soluția LIFT&PARK demonstrează cum elemente stilate de design pot coexista cu instalații tehnologice spectaculoase, fiind structuri care pot chiar să se camufleze și să nu fie vizibile, nealterând spațiile exterioare.

LIFT&PARK – soluția de lift auto (2)

Soluția LIFT&PARK poate îndeplini trei roluri, în funcție de scenariul în care este amplasată:

  • Funcțional

    Liftul devine aliatul designerului pentru a permite valorificarea spațiului pe verticală acolo unde, din motive de spațiu, nu este posibilă construirea unei rampe. Astfel, acesta este un mijloc de transport esențial care leagă elegant diferite niveluri de parcare altfel inaccesibile. Optimizarea spațiului permite obținerea unui număr mai mare de locuri de parcare, accesibile chiar și în caz de zăpadă, context în care o rampă ar prezenta un risc de alunecare sau un pericol de inundații în caz de vreme rea.

  • Estetic

    Liftul devine o soluție alternativă la rampă, care combină funcționalitatea și estetica, în timp ce protejează și permite punerea în valoarea a tuturor zonelor exterioare pentru a fi destinate grădinilor sau curților. Posibilitatea de a pavimenta acoperișul liftului în orice material contribuie la un rezultat complet invizibil și elegant. Sistemul poate fi personalizat printr-o gamă largă de culori, lumini și finisaje pentru un rezultat unic și în armonie cu mediul înconjurător. Acest tip de soluție se integrează perfect cu stilul casei, oferind un sentiment de ordine, eleganță și o nouă și gestionată organizare a spațiului.

  • De protecție

    Liftul devine un sistem de siguranță în medii unde se dorește camuflarea unui garaj pentru a proteja propriile mașini sau colecții într-un mediu subteran. Soluțiile cu acoperiș rămân invizibile când nu sunt în mișcare; operațiunile de scoatere a mașinilor pot fi efectuate doar pe bază de cheie codificată sau ecuson; poate fi transportată doar o singură mașină la un moment dat. Astfel, parcarea deservită de un lift auto beneficiază de securitate și intimitate și devine un loc protejat în care vehiculele sunt păstrate în siguranță sau unde poate fi organizat un showroom al colecțiilor auto.

Soluțiile LIFT&PARK revoluționează spațiul: de la rezolvarea problemelor legate de parcări, ele creează forme și spații care completează noile stiluri de viață moderne. Designul, arhitectura și urbanismul se întrepătrund cu noile soluții care combină viziunea inginerească și tehnologia pentru a crea un dialog între funcționalitatea maximă și valorile estetice, protejând spațiile urbane și clădirile istorice.

Specialiștii KADRA vă pot oferi consultanță de specialitate pentru a configura soluția optimă care să corespundă exigențelor oricărui proiect.