Usi metalice rezistente la foc pentru spital

Tormed EI

Uși de spital rezistente la foc, usi metalice rezistente la foc

Siguranța pacienților şi a personalului în caz de incendiu este de o importanţă majoră. Doar un sistem complex de protecţie ce are atât o componentă pasivă, cât şi una activă poate asigura respectarea standardelor de protecţie la foc. Incendiile produse în ultimii ani în unităţile medicale din România au demonstrat gravitatea implementării unui sistem de protecţie la foc nepotrivit, neagrementat sau, şi mai grav, lipsa unui sistem de protecţie la foc.

Un rol decisiv în salvarea vieţilor în caz de incendiu îl au căile de evacuare. Menţinerea acestora în condiţii de funcționare se face prin utilizarea de uşi cu protecţie la foc şi a cortinelor de protecţie la foc şi fum. KADRA oferă soluţii complete de protecţie la foc pentru căile de acces.

Usi metalice rezistente la foc / Usi lemn

Usi metalice rezistente la foc oferite de KADRA sunt cu unul sau cu două canate. Au agrementare tehnica EI în Romania pentru protecția la foc. Sunt disponibile in variante care au agrement de rezistență la foc pentru 30, 60, 90 și 120 de minute. Cea mai des solicitată ușă KADRA este Univer 90 cu un singur canat.

Ușile rezistente la foc Univer cu un canat rezistente la foc 90 minute, sunt construite din înveliş galvanizat din oţel, cu material întăritor pe interior, grosimea totală de 60 mm. Tocul de tip “Z” pe 4 laturi se fixează cu ancore sau dibluri şi are traversa inferioară demontabilă.

Uși de spital rezistente la foc. usi metalice rezistente la foc

Alte caracteristici pentru usi metalice rezistente la foc: zăvor pentru incendiu, înscris CE în conformitate cu standardul EN 12209, gaura de cheie cilindrică. Mâner anti-agăţare cu miez din oţel. Mânerul cu miez din oţel este situat la jumătatea ușii. În consecință ușile devin reversibile (pot fi întoarse) permițându-se astfel transformarea facilă a unei ”uși de stânga” în ”ușă de drepta” și invers.

Uși de spital rezistente la foc, usi metalice rezistente la foc

Caracteristici

Uşa are două balamale dintre care una cu arc elicoidal tensionat pentru autoînchidere şi una cu sfere şi şuruburi pentru reglarea pe verticală. Siguranţa de închidere se află pe marginea canatului pe partea cu balamaua. Masa aproximativă este de 43kg/m². Conține plăcuţă de identificare pe marginea uşii. Suprafaţa este tratată cu răşină epoxidică contra zgârieturilor. KADRA oferă usi metalice rezistente la foc agrementate în România conform Agrement Tehnic nr 016-03/400-2012. Usa dispune de garnituri termoexpandabile. La această uşă se pot monta, opţional, geam rezistent la foc, bară antipanică, prag retractabil. De asemenea, se poate opta pentru o gamă largă de culori, precum şi pentru decorări speciale.

Solicită oferta KADRA