blank

Soluții integrate de acces automat de la KADRA pentru spitalul Dr. Victor Gomoiu, singurul spital de stat nou construit în 30 ani în București

Uși curate de salon, uși automate pentru sălile de operații, acces principal cu uși automate, acces ambulanțe cu uși rapide, uși rezistente la foc, un sistem complet de acces automat atât de necesar într-un spital modern a fost instalat de KADRA la Spitalul de copii Dr. Victor Gomoiu din București.

Noua unitate medicală a fost inaugurată în 2018, are șase etaje și este construită în curtea actualei unități sanitare, veche de aproape o sută de ani, fiind proiectată și realizată respectând toate standardele UE.

Numărul paturilor a crescut de la 157 la 222 și 50 paturi pentru însoțitori, spitalul extinzându-se de la aproximativ 5.660 mp la 19.260 mp.

De asemenea, numărul sălilor de operație a crescut de la 2 existente, deservind o singură specialitate (ORL), la 10 (2 săli operații ORL, 4 săli operații chirurgie pediatrică și 4 săli operații pentru ortopedie pediatrică).

Peste 770 de uşi medicale Tormed pentru saloane şi cabinete medicale

Tormed este prima uşă batantă proiectată în România pentru a întruni cerințele sectorului medical. Uşa Tormed are o serie de elemente specifice:

  • Geamul este coplanar cu blatul uşii – sunt eliminate spaţiile unde se depune praful;
  • Construcţie din HPL – se poate curăța uşor, cu apă şi detergent fără a fi deteriorată;
  • Este prevăzută cu panouri de protecţie metalice (kick plates) – pentru a fi deschisă cu piciorul sau prin împingere cu targa;
  • Este perfect compatibilă cu sistemele de automatizare.
blank

2 uşi rapide pentru acces urgenţe

Cele 2 uşi rapide, acționate automat la sosirea ambulanțelor (printr-un sistem inovator de senzori) asigură intrarea şi ieşirea acestora din zona de primiri urgenţe. Aceste uşi se remarcă prin viteză foarte mare de închidere/deschidere, fiabilitate şi prin compatibilitate cu sistemul avansat de senzori.

Spitalul Gomoiu, usa glisanta etansa, usi automate, usi de spital, usi ermetice

10 ferestre ghilotină pentru transferul de instrumentar în sălile de operaţii

Aceste ferestre sunt create pentru a facilita schimbul de materiale chirurgicale între două zone diferite. Ferestrele sunt prevăzute cu un sistem de susţinere verticală prin contragreutăţi ce permit menţinerea lor deschise în orice poziţie.

12 uşi automate semietanșe pentru sălile de operaţii

Uşi automate special create pentru sectorul medical. Aceste tipuri de uşi sunt construite pentru a răspunde cerințelor stricte, specifice ”camerelor curate”: săli de operaţie, săli de radiologie, laboratoare etc. Se remarcă prin funcţionare silenţioasă, siguranţă crescută şi igienă ridicată.

Uşi cu protecţie la radiaţii

Uşi speciale, cu inserţie de foaie de plumb ce respectă standardele medicale europene. În plus, o serie de elemente constructive favorizează păstrarea igienei, permit curăţarea rapidă şi conferă rezistenţă la produse chimice de curăţare.

Spitalul Gomoiu, usa glisanta etansa, usi automate, usi de spital, usi ermetice

Uşi automate glisante cu break-out la intrarea în spital

Uşile automate de la intrare sunt uşi de trafic intens cu funcţia de break-out pentru evacuare. Uşile sunt produse în Elveţia de firma Record. KADRA este importatorul oficial Record în România.

Spitalul Dr. Victor Gomoiu este un exemplu pozitiv în România, în care echipa de proiectare şi constructorul decid să folosească echipamente de calitate superioară și soluţii dedicate sectorului medical.

Prin utilizarea soluţiilor moderne, construite și proiectate pentru sectorul medical, Spitalul Dr. Victor Gomoiu va stabili noi standarde în domeniul serviciilor medicale în România.

Un proiect complex, de care suntem mândri și pentru care am oferit cele mai performante sisteme de acces automat, astfel încât fluxurile medicale să se desfășoare optim, în condiții de maximă siguranță.

Citiți în presă despre ușile Tormed: