Proiecte radiologie

Usi de radiologie

KADRA a a oferit in ultimul an solutii complete destinate cailor de acces intr-o serie de proiecte nationale ce au inclus clinici de radiologie

Cea mai noua tehnologie de radioterapie, acum si in Romania

Au trecut deja 5 luni de cand in Bucuresti bolnavii de cancer beneficiaza de solutii moderne de tratament. In luna martie a acestui an s-a deschis Centrul de Radioterapie Amethyst care aduce o serie de facilitati: cele mai noi tehnologii de radioterapie, personal calificat, instruit in clinici din Europa de vest si un centru ospitalier, aliniat normelor actuale in domeniul sanatatii unde pacientii se simt comfortabil si in siguranta.

KADRA a participat la realizarea acestui centru. KADRA a furnizat solutiile pentru caile de acces spre camerele unde se aplica tratamentele de radioterapie. Usile radiologice care permit accesul in camera de tratament sunt construite din plumb avand greutati de aproximativ 200 kg. Stratul de plumb este utilizat pentru a opri propagarea radiatiile emise, nocive pentru organismal uman. Aceste usi speciale de radiologie sunt automate, fiind actionate la deschidere printr-un sistem sincronizat cu aparatul care emite radiatiile. Usile cu plumb se inchid automat si nu pot fi deschise decat in regim de urgenta atunci cand aparatul este in functiune. Astfel riscul de a permite accesul necontrolat spre zonele unde se lucreaza cu aparatura emitenta de radiatii este inlaturat complet.

Proiectul a fost unul complex, presupunand sincronizarea automatizarilor cu aparatura de radiologie, dar si frunizarea si reglarea optiunilor de control prin consola de comanda si prin butoanele de urgenta.
Automatizarile care au capacitatea de a deschide si inchide usile antiradiatii cu greutati de 200 kg sunt furnizate de producatorul italian Ditec. Sunt conforme cu standardele europene, sunt create folosind ultimele tehnologii in materie si sunt construite si testate pentru trafic intens. La clinica Amethyst fiecare usa de radiologie este actionata de aproximativ 2000 de ori pe luna.

Automatizarile Wel, oferite in Romania numai de KADRA si special create pentru usile batante, ofera o serie de facilitati pentru utilizatori: se pot inchide si deschide manual in caz de urgenta, au un sistem de detectie de obstacol, permit reglarea vitezei de inchidere/ deschidere si sunt perfect adaptate pentru mediile curate necesare in clinici, spitale, laboratoare.

Beneficiar: Clinica privata de oncologie Amethyst
Oras: Bucuresti – Ilfov
Furnizor: KADRA
Data finalizare proiect: martie 2013
Solutii: automatizari usi batante de radiologie (usi plumb) – Ditec WEL

Spitalul Judetean de Urgenta Mavromati Botosani – usi cu plumb pentru protectia la terapiile cu radiatii

KADRA a furnizat in iunie 2013 pentru Spitalul Judetean de Urgenta Mavromati din Botosani o serie de echipamente destinate cailor de acces. Printre acestea se afla solutii conforme cu standardele europene de ecranare a radiatiilor (X-ray screening): usi culisante placate cu plumb (usi de radiologie) echipate cu automatizari ce permit deschiderea/ inchiderea controlata. Atat usile de radiologie, cat si automatizarile sunt proiectate pentru domeniul medical: permit curatarea facila cu solventi puternici, evita depozitarea prafului, ofera protectie utilizatorilor, permit sincronizarea cu aparatura din spital, respecta standardele din domeniu, sunt testate in astfel de medii si detin garantie extinsa.
Usile cu plumb reprezinta cea mai fiabila solutie de impiedicare a propagarii radiatiilor. KADRA ofera solutii complete in acest domeniu, de la usile cel mai des intalnite – usi din otel placate cu plumb (grosime intre 1 si 3 mm) pana la usi speciale din plumb care pot ajunge la grosimi de pana la 40 – 50 mm.

Beneficiar: Spitalul Judetean de Urgenta Mavromati Botosani
Oras: Botosani
Furnizor: KADRA
Data finalizare proiect: iunie 2013
Solutii: 5 Automatizari usi culisante – Ditec Valor HS Ditec, 2 usi plumb Ditec, 20 usi de saloane rezistente la foc;

Usi de radiologie pentru Spitalul Sfantul Ioan din Suceava

In 2012 KADRA a a participat la proiectul de modernizare a Spitalului Sfantul Ioan din Suceava ca furnizor al usilor de radiologie. La acest spital s-au montat 4 usi de radiologie din otel placate cu foaie de plumb de 2 mm, conform caietului de sarcini. Tehnologia folosita respecta standardele actuale in domeniu. Montajul usilor de radiologie a fost facut de o echipa specializata care, urmand procedura de instalare, a identificat solutiile optime pentru situatia de pe santier. Usile de plumb oferite de KADRA ofera protectie si in cazul in care exista raze de radiatie reflectate (partea de jos a usii se va ingropa pentru a permite ecranare si in cazul razelor care se propaga sub un unghi mic).

Beneficiar: Spital Sf. Ioan Suceava
Oras: Suceava
Furnizor: KADRA
Data finalizare proiect: octombrie 2012
Solutii: 4 usi de radiologie (usi cu plumb), 7 automatizari de usi culisante – Ditec Valor HH

Prin prisma celor peste 45 de proiecte realizate in domeniul medical in ultimii 20 de ani, KADRA si-a capatat statutul de cel mai de incredere furnizor de solutii pentru cai de acces destinate domeniului medical. Aflati mai multe informatii despre solutiile dedicate domeniului medical in pagina dedicata.