Ușă Radiologie

Proiecte radiologie

uși ermetice etanșe, 6, kadra.ro

KADRA a a oferit în ultimul an soluţii complete destinate căilor de acces într-o serie de proiecte naţionale ce au inclus clinici de radiologie

Ușă radiologie – Cea mai nouă tehnologie de radioterapie, acum şi în România

Au trecut deja 5 luni de când în Bucureşti bolnavii de cancer beneficiază de soluţii moderne de tratament. În luna martie a acestui an (n.r. 2013) s-a deschis Centrul de Radioterapie Amethyst care aduce o serie de facilităţi: cele mai noi tehnologii de radioterapie, personal calificat, instruit în clinici din Europa de vest şi un centru ospitalier, aliniat normelor actuale în domeniul sănătăţii unde pacienţii se simt confortabil şi în siguranţă.

KADRA a participat la realizarea acestui centru. KADRA a furnizat soluţiile pentru căile de acces spre camerele unde se aplică tratamentele de radioterapie. Uşile radiologice care permit accesul în camera de tratament sunt construite din plumb având greutăţi de aproximativ 200 kg. Stratul de plumb este utilizat pentru a opri propagarea radiaţiile emise, nocive pentru organismul uman. Aceste uşi de radiologie sunt automate, fiind acţionate la deschidere printr-un sistem sincronizat cu aparatul care emite radiaţiile. Uşile cu plumb se închid automat şi nu pot fi deschise decât în regim de urgenţă atunci când aparatul este în funcţiune. Astfel riscul de a permite accesul necontrolat spre zonele unde se lucrează cu aparatură emitentă de radiaţii este înlăturat complet.

Proiectul a fost unul complex, presupunând sincronizarea automatizărilor cu aparatura de radiologie, dar şi furnizarea şi reglarea opţiunilor de control prin consola de comandă şi prin butoanele de urgenţă.

Automatizările care au capacitatea de a deschide şi închide uşile antiradiaţii au greutăţi de 200 kg. Sunt conforme cu standardele europene, sunt create folosind ultimele tehnologii în materie şi sunt construite şi testate pentru trafic intens. La clinica Amethyst fiecare uşă de radiologie este acţionată de aproximativ 2000 de ori pe lună.

Automatizările Wel, oferite în România numai de KADRA şi special create pentru uşile batante, oferă o serie de facilităţi pentru utilizatori: se pot închide şi deschide manual în caz de urgenţă, au un sistem de detecţie de obstacol, permit reglarea vitezei de închidere/ deschidere şi sunt perfect adaptate pentru mediile curate necesare în clinici, spitale, laboratoare.

Beneficiar: Clinica privată de oncologie Amethyst

Oraș: București – Ilfov

Furnizor: KADRA

Data finalizare proiect: martie 2013

Soluții: automatizări uși batante de radiologie (uși plumb)

Ușă radiologie – Spitalul Judeţean de Urgenţă Mavromati Botoşani – uşi cu plumb pentru protecţia la terapiile cu radiaţii

KADRA a furnizat în iunie 2013 pentru Spitalul Judeţean de Urgenţă Mavromati din Botoşani o serie de echipamente destinate căilor de acces. Printre acestea se afla soluţii conforme cu standardele europene de ecranare a radiaţiilor (X-ray screening): uşi culisante placate cu plumb (uşi de radiologie) echipate cu automatizări ce permit deschiderea/ închiderea controlată. Atât uşile de radiologie, cât şi automatizările sunt proiectate pentru domeniul medical: permit curăţarea facilă cu solvenţi puternici, evita depozitarea prafului, oferă protecţie utilizatorilor, permit sincronizarea cu aparatura din spital, respectă standardele din domeniu, sunt testate în astfel de medii şi deţin garanţie extinsă.

Uşile cu plumb reprezintă cea mai fiabilă soluţie de împiedicare a propagării radiaţiilor. KADRA oferă soluţii complete în acest domeniu, de la uşile cel mai des întâlnite – uşi din oţel placate cu plumb (grosime între 1 şi 3 mm) până la uşi speciale din plumb care pot ajunge la grosimi de până la 40 – 50 mm.

Beneficiar: Spitalul Județean de Urgență Mavromati Botoșani

Oraș: Botoșani

Furnizor: KADRA

Data finalizare proiect: iunie 2013

Soluții: ușă culisanta automata – 5, Ușă radiologie – 2, Ușă de salon rezistenta la foc – 20;

Uși de radiologie pentru Spitalul Sfântul Ioan din Suceava

În 2012 KADRA a a participat la proiectul de modernizare a Spitalului Sfântul Ioan din Suceava ca furnizor al sistemelor de usa radiologie. La acest spital s-au montat patru uşi de radiologie din oţel placate cu foaie de plumb de 2 mm, conform caietului de sarcini. Tehnologia folosită respectă standardele actuale în domeniu. Montajul uşilor de radiologie a fost făcut de o echipă specializată care, urmând procedura de instalare, a identificat soluţiile optime pentru situaţia de pe şantier. Uşile de plumb oferite de KADRA oferă protecţie şi în cazul în care există raze de radiaţie reflectate (partea de jos a uşii se va îngropa pentru a permite ecranare şi în cazul razelor care se propagă sub un unghi mic).

Beneficiar: Spital Sf. Ioan Suceava

Oraș: Suceava

Furnizor: KADRA

Data finalizare proiect: octombrie 2012

Soluții: usa radiologie – 4 (uși cu plumb), uși culisante automate – 7

Prin prisma celor peste 45 de proiecte realizate în domeniul medical în ultimii 20 de ani, KADRA şi-a căpătat statutul de cel mai de încredere furnizor de soluţii pentru căi de acces destinate domeniului medical. Aflaţi mai multe informaţii despre ușile medicale în pagina dedicată.