Ușă culisantă cu sistem break-out, uși batante automate pentru UPU Floreasca (3)

Ușă culisantă și uși batante automate pentru UPU Floreasca

Intrarea de la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Floreasca a fost renovată cu soluții automate de acces de la KADRA

Zona de primire a pacienților aduși în urgență de ambulanță la Spitalul Floreasca a fost modernizată cu o ușă culisantă cu break-out și uși batante automate.

Ușile uneia dintre cele mai aglomerate unități de primiri urgență din țară nu mai funcționau de foarte mulți ani fiind necesară înlocuirea lor cu soluții automate, moderne și funcționale care să permită un acces facil al pacienților care sunt aduși de ambulanță.

Vechile uși nu mai funcționau în modulul automat de mult timp și pacienții erau nevoiți să atingă ușa la intrare și la ieșire de fiecare dată, operațiune devenită și mai problematică în contextul pandemiei de COVID 19, când riscul de contaminare cu noul coronavirus prin atingerea unor suprafețe contaminate era tot mai mare.

Ușile batante au fost schimbate integral, au fost automatizare astfel încât să poată fi deschise, cu ajutorul senzorilor, fără contact cu suprafața ușii.

Specialiștii KADRA au propus și înlocuirea ușii culisante cu o ușă culisantă cu break-out pentru o deschidere mai mare la nevoie, în cazul sosirii mai multor ambulanțe în același timp, cât și pentru a întruni condițiile ISU de evacuare în caz de incendiu.

Din punct de vedere cromatic și estetic, zona de intrare de la UPU Floreasca a suferit o transformare importantă, de la un gri tern, la un albastru luminos si curat.

Ușă culisantă cu sistem break-out, uși batante automate pentru UPU Floreasca (3)

Montajul s-a realizat în condițiile în care zona trebuia să rămână funcțională, accesul nu a putut fi oprit niciun moment. Astfel încât, colegii de la KADRA Service au lucrat pe zone: mai întâi a fost înlocuită ușa culisantă cu ușă culisantă cu sistem break-out, după care s-a trecut la ușile batante. Dat fiind că între ușa deschisă și pereții laterali a rămas un spațiu foarte redus, au fost montați senzori de protecție laterali pentru siguranța celor care folosesc sau staționează în perimetrul respectiv.

De asemenea, s-a gândit funcționalitatea celor două zone pe viitor pentru a se transforma în acces ambulanță, respectiv acces pacienți/personal medical.

Instalarea ușilor s-a făcut rapid, respectând ritmul de lucru al UPU, echipele de la montaj s-au străduit să încheie cât mai repede lucrarea pentru a permite accesul neîngrădit în zona de primiri urgențe.

Ai nevoie de soluții similare pentru proiectul tău?