Pavajele ecologice ECORASTER®, o soluţie contra inundaţiilor

Pavajele Ecoraster sunt o alternativă mult mai avantajoasă a clasicului beton. Indiferent că este vorba de o grădina sau de o parcare, sistemul ECORASTER®vine cu soluţii fiabile şi care pe termen lung aduc economii. Produsele Ecoraster sunt fabricate în Germania şi sunt considerate cele mai durabile din lume, producatorul Purus Plastics GmbH fiind chiar şi furnizor oficial al NATO şi al armatei americane. In prezent peste 46 milioane metri pătraţi de pavaje Ecoraster sunt montate în întreaga lume. Comparativ cu celelalte pavaje, Ecoraster, care are garanţie 20 de ani, aduce soluții noi, un sistem mult mai facil, dar și o componentă financiară prielnică, care reduce costurile de transport și manipulare.

În special în zonele metropolitane şi industriale, pentru că terenul este pavat sau compactat şi mai puţin capabil să-şi îndeplinească funcțiile natural, un astfel de sistem, realizat 100% din polietilenă reciclată, este binevenit. Pământul pierde capacitatea naturală de acumulare sau „atenuare” a apei pluviale, iar  apa rezultată din furtuni conduce la binecunoscutele inundații. Pe de altă parte, aerul nu poate fi răcit și umidificat prin „transpirarea” solului contribuind la un „Efect de Insulă Termică”. Pentru a contracara această tendință și a ajuta la împiedicarea efectelor negative ale pavării tradiționale, din ce în ce mai multe municipalități, arhitecți și ingineri civili creează sisteme de pavare permeabile și acoperite cu vegetație.

ECORASTER IN ROMANA 2 ECORASTER IN ROMANA 7

Cu ajutorul sistemului ECORASTER®, în comparație cu suprafețele astupate, se economisesc bazinele costisitoare de retenție a apei pluviale și alte sisteme de drenaj și de infrastructură. Mai mult de atât, taxele pentru apa provenită din furtuni pot fi economisite și subvenții pot fi disponibile pentru a ajuta la punerea în aplicare a opțiunilor alternative de pavare, cum ar fi sistemul ECORASTER®.
Instalarea ECORASTER® este rapidă și ușoară, fără a fi necesară utilizarea unor echipamente mecanice costisitoare. Zona pavată este umplută cu pietriș sau resturi vegetate și rămâne permeabilă.

Comparativ cu pavelele grele din beton ionic, ECORASTER® este ușor și economic pentru transport (în funcţie de tipul de sistem, greutatea pe metru pătrat este de cuprinsă între 5,04 kg si 9,55 kg) și are capacitate de susținere foarte ridicată (până la 800 t /mp). Suprafața deschisă 95% este semnificativ mai permeabilă și permite un grad mai mare de infiltrare. Spre deosebire de pavelele din beton, ECORASTER® nu absoarbe apa, fapt ce previne deteriorarea cauzată de îngheţ (Utilizabil: -50° până la +90°) şi creşte capacitatea de înfiltrare. Instalarea lor se face foarte uşor, o singură persoană putând monta până la 100 mp/oră.

ECORASTER® este potrivit pentru grădinărit și peisagistică; podele pentru târguri; zone de încărcare; suprafețe logistice; zone de depozitare și gropi de gunoi; evenimente în aer liber; suprafețe temporare; aviație; camping; golf; protecție împotriva eroziunii; construcție de șine de tren și tramvai; intrări și ieșiri; refugii șosele; sensuri giratorii; refugii pentru pietoni; acostamente instabile; căi de evacuare; căi de acces în caz de urgență; zone de parcare; drumuri de acces la șantiere de construcții; stabilizarea pantelor și digurilor; consolidarea lacurilor și malurilor râurilor; trotuare și piste de biciclete; parcuri; piețe.

ECORASTER® este comercializat în România de către KADRA – Policarbonat, trape de fum, luminatoare, furnizor de soluţii în piaţa construcţiilor.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *