KADRA = calitate şi performanţă certificate internaţional

Certificări, standarde şi calificări. ISO 9001, ISO 14001, BS OHSAS 18001. Sunt termeni pe care suntem mândri că îi avem în portofoliul companiei KADRA. Dar ce înseamnă aceste atestate, ce înseamnă aceste cifre? De ce ne plasează în topul companiilor respectate la nivel internaţional?

Obţinerea unei certificări internaţionale este un proces de durată, dar nu imposibil. Mult mai greu este însă să păstrezi acest atestat pentru că acest lucru presupune respectarea zi de zi a angajamentelor asumate, precum şi sisteme de management foarte bine puse la punct.

ISO 9001:2008 este mai mult decât un certificat care atestă calitatea unui produs, este un certificat care atestă înainte de orice calitatea unei companii. Standardul este unul internaţional, cu alte cuvinte este recunoscut în orice colţ al planetei. Sistemul de management al calităţii ISO 9001 transformă într-o prioritate orientarea către client şi evaluarea satisfacţiei acestuia, precum si angajamentul top-managementului pentru o îmbunătăţire continuă. Mai concret, acest standard se bazează pe opt principii de bază: adaptarea la cerinţele clienţilor şi îndeplinirea nevoilor din piaţă; leadership – dă o direcţie şi un scop; implicarea oamenilor din companie în atingerea unor obiective prin crearea unui mediu propice în care ei să îşi desfăşoare activitatea; interconectivitatea tuturor resurselor şi activităţilor;  eficienţă; dezvoltare continuă; decizii bazate pe fapte şi, nu în ultimul rând, transparenţă şi comunicare.

Rezultatul aplicării acestor principii? Studii internaţionale de specialitate au ajuns la concluzia că acele companii care aplică standardul ISO au management mai bun; oferă servicii mai bune pentru clienţi; sunt recunoscute şi acceptate internaţional şi, mai mult decât orice, primesc mult mai puţine sau deloc reclamaţii de la clienţi, timpul de livrare este mult îmbunătaţit comparativ cu alte firme din acelaşi domeniu, iar defectele de fabricaţie ale produselor sunt aproape inexistente.

Foarte importantă pentru KADRA este şi relaţia cu mediul înconjurător. Dovada este certificarea ISO 14001:2004 care se referă la protecţia mediului şi prevenirea poluării la nivel general. La nivel intern acest standard le oferă angajaţilor garanţia că lucrează într-un mediu sănătos, în care resursele sunt respectate. Aplicarea ISO 14001 nu se referă doar la controlarea resurselor şi respectarea mediului inconjurător, ci şi la aplicarea unor reguli de management stricte al căror scop este crearea unui mediu de lucru propice.

Respectul pentru angajaţi şi colaboratori este cel care a adus companiei KADRA şi certificarea 18001:2007. OHSAS 18001:2007 este un standard internaţional care atestă Sistemul de Management al Sănătăţii şi Securităţii Ocupaţionale, cel care oferă acele măsuri necesare controlului riscurilor în domeniul sănătăţii şi securităţii muncii şi îmbunătăţirii performanţelor din acest domeniu. Ce înseamnă asta mai concret? Securitatea în cadrul companiei este îmbunătăţită; riscurile sunt atent controlate şi reduse prin stabilirea de reguli clare, obiective şi responsabilităţi; legislaţia este respectată; atât produsele cât şi personalul beneficiază de protecţie, iar principiile de funcţionare ale companiei sunt bazate pe transparenţă în comunicarea internă şi externă.

Ca şi standardele ISO pentru calitate şi mediu, şi standardul pentru sănătate şi securitate ocupaţională se bazează pe principiul “Plan-Do-Check-Act” = Planifică – Derulează – Controlează – Acţionează, şi, poate mai mult decât orice, pe dezvoltare permanentă. Toate aceste certificări au fost acordate companiei KADRA de către Dekra, una dintre cele mai puternice instituţii din domeniu. Fondata în anul 1925 la Berlin, Dekra este prezentă în peste 50 de ţări, fiind reperul în materie de siguranţă şi management. Motto-ul celor aproape 40.000 de oameni ai Dekra este: “Niciun compromis atunci când este vorba de siguranţă” – acesta fiind şi cel mai important criteriu urmat atunci când este certificată o companie, condiţie pe care KADRA a respectat-o fără niciun dubiu şi o respectă în continuare.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *