Uși salon: cum se alege o soluție sigură de acces pentru pacienți și medici, pentru a preveni răspândirea infecțiilor?
Știm cu toții că infecțiile reprezintă ucigașul tăcut din spitale. Infecțiile intraspitalicești, sau infecțiile nosocomiale, sunt acele infecții pe care un pacient le dezvoltă în timpul spitalizării. Principalele microorganisme care pot cauza infecțiile intraspitalicești sunt bacteriile, fungii și virusurile. Răspândirea acestor infecții este favorizată în special de faptul că pacienții au sistemul imunitar scăzut, în timpul spitalizării, astfel că prezintă un risc mai mare de a contracta o infecție. Printre bacteriile care sunt responsabile de apariția infecțiilor dobândite în spital, se numără: stafilococul aurio E. coli, enterococcusul.
Cum se transmit infecțiile din spitale?
Virusurile, fungii și bacteriile se răspândesc, cel mai adesea, prin contact direct, de la o persoană la alta. Spre exemplu, se transmit prin intermediul mâinilor murdare sau prin instrumentele medicale folosite (catetere, aparate care ajută pacienții să respire și alte instrumente folosite).
O altă modalitate de transmitere a infecțiilor din spitale o reprezintă apa contaminată, alimentele contaminate, contactul cu persoane infectate, mediul înconjurător, personalul medical, contactul cu obiecte folosite la comun, precum și suprafețe folosite de aceeleași persoane (măsuțe, paturi etc).
Din cauza faptului că, adeseori, antibioticele sunt folosite în exces sau în mod necorespunzător, bacteriile ajung să fie rezistente la mai multe tipuri de antibiotice.
“Programul național de supraveghere și limitare a infecțiilor asociate asistenței medicale, și a rezistenței microbiene, precum și de monitorizare a utilizării antibioticelor”, implementat de Ministerul Sănătății, a identificat, în 2018, conform „Raportului de activitate al Ministerului Sănătății din 2018”, un număr de 11.947 de infecții asociate asistenței medicale din spitalele din România.
Cele mai multe infecții intraspitalicești au fost raportate, în 2017, în București, Iași, Cluj, Timiș, Sibiu, Galați șă Dâmbovița. La polul opus, cu cele mai puține cazuri de infecții raportate, se află județele Covasna, Ialomița, Giurgiu, Gorj și Tulcea, fiecare județ având sub 65 de cazuri raportate.
Printre principalele măsuri care pot fi luate pentru prevenirea infecțiilor nosocomiale se numără:
- Analizarea unităților de terapie internsivă, pentru a se stabili dacă persoanele care au dobândit o infecție în spital trebuie izolate de ceilalți pacienți
- Identificarea tipului de izolare necesară, pentru a proteja ceilalți pacienți din spital și a diminua riscul de infecție
- Urmărirea cu atenție a îndeplinirii procedurilor de igenă a mâinilor, mai exact spălarea mâinilor înaintea și după atingerea pacienților din spital
- Folosirea unui echipament adecvat de către medici și întreg personalul din spitale: mănuși, halate, măști medicale
- Curățarea și dezinfectarea corespunzătoare a spațiului medical: săli de operații, saloane, culoare de trecere, obiecte sanitare
- Ventilarea adecvată a saloanelor
Uși salon – contribuie la prevenirea răspândirii infecțiilor intraspitalicești
O altă modalitate extrem de eficientă de prevenire a răspândirii infecțiilor din spitale o reprezintă folosirea corespunzătoare de uși de salon.
Portofoliul de uși salon KADRA asigură siguranță și protecție, fiind destinate, în special, camerelor curate din spitale. Prin brandul de produs Tormed, am dezvoltat o linie de uși spital care corespunde cerințelor complexe ale constructorilor, montatorilor și care, prin design-ul rafinat, satisface și viziunea arhitecților.
Ușile medicale KADRA au o construcție care nu permite depunerea prafului, având un geam coplanar cu blatul, astfel că se curăță foarte ușor și împiedică răspândirea bacteriilor, virusurilor și a fungilor. Mi mult, datorită materialelor folosite (HPL) ușile medicale din portofoliul nostru pot fi curățate cu substanțe specifice, fără a se degrada.
Având mânere tip “U” din oțel inox și balamale din oțel inox, modelele noastre de uși salon oferă protecție personalului, scăzând riscurile de accidentare.
Nu în ultimul rând, construcția blatului asigură o bună izolare termică și fonică în saloane și, mai mult, se poate opta pentru etanșare suplimentară cu prag retractabil.
Pentru mai multe detalii, vă invităm să accesați pagina dedicată soluțiilor de uși salon KADRA.
Lasă un răspuns
Want to join the discussion?Feel free to contribute!