0737 975 305 | contact@kadra.ro
- Cluj – Napoca – Strada Nikola Tesla nr. 15, Tetarom I
- București – Sos. Dudești-Pantelimon nr. 42
- Timișoara – Strada Cloșca, nr. 66
KADRA face parte din EMI Group
Navighează rapid
- Uși automate
- Uși medicale
- Uși antifoc
- Uși industriale
- Bariere automate
- Porți automate
- Stații încărcare vehicule electrice
- Policarbonat compact
- Trape de fum
- Luminatoare
- Turnicheti
- Parcometre
- Parcometru
- Trape desfumare
- Usi rezistente la foc
- Usi antifoc
- Usa glisanta etansa
- Statii incarcare vehicule electrice
- Usi batante automate
- Bariere parcare
- Bariera automata
- Pavaj ecologic
- Protecție la foc
- Policarbonat compact
- Desfumare și ventilație
- Bariere auto
Noutăți
- Trape de fum cu acționare pneumaticăoctombrie 30, 2023 - 9:13 am
- Trape desfumare 100% electriceseptembrie 25, 2023 - 9:49 am
- Modernizare parcare automată subterană la Sala Polivalentă din Clujaprilie 7, 2023 - 8:10 am
- Sistem integrat de control al accesului la Aparthotel Atlas din Piatra Neamțfebruarie 22, 2023 - 4:30 pm
- Uși automate și trape de fum de la KADRA pentru Momaxfebruarie 22, 2023 - 4:16 pm
- Uși automate de la KADRA pentru magazinul cash&carry OBLIO din Târgu Mureșfebruarie 22, 2023 - 3:59 pm
- Sistem de parcare automată Parkomatic pentru telegondola și pârtia olimpică Borșa din Maramureșdecembrie 20, 2022 - 9:25 am
- Sistem de parcare de la KADRA pentru Coratim Clujdecembrie 12, 2022 - 4:45 pm
Cele mai căutate soluții
- Bariera acces auto
- Bariera automata
- Bariere auto
- Bariere automate
- Bariere parcare
- Cortine si usi antifoc
- Sistem usa glisanta
- Usa glisanta etansa
- Usa sectionala
- Usi automate
- Usi batante
- Usi industriale
- Usi metalice antifoc
- Usi rezistente la foc
- Usi sectionale
- Parcometru
- Parcometre
- Statii incarcare electrice
- Turnicheti
- Desfumare
- Trape desfumare
- Porți automate
- Policarbonat compact
Photo: Innsbruck 2012 Winter Youth Olympic Games
Trambulina K90 de la Rasnov
În capitală sporturilor de iarnă din România este oferită o atenție deosebită săriturilor cu schiurile. Cu o istorie vastă în sporturi de iarnă, sărituri cu schiurile și biatlon, Râșnovul a fost mereu centrul atenției pentru pasionați. În prezent, principala atracție este Trambulina K90, însă, prima trambulină pentru sărituri cu schiurile datează din epoca interbelică, prima săritură fiind realizată în anul 1936.
Nevoia unei trambuline de dimensiuni mari era cunoscută de mai mult timp printre sportivii români, aceștia fiind nevoiți să se antreneze de multe ori în străinătate pentru concursuri. Din acest motiv, au fost demarate lucrările pentru Trambulina K90 în prima parte a anului 2011 și au fost finalizate în Noiembrie 2012.
Campioni de talie mondială au folosit Trambulina K90 de la Râșnov pentru a atinge înălțimi și distanțe impresionante. Trambulina K 90 a fost inaugurată de Iulian Patea, cu o săritură impresionantă. De asemenea, Dana Haralambie, sportivă româncă ce a reprezentat România la Jocurile Olimpice de la Soci în 2014 a fost plăcută impresionată de Trambulina K90.
Străinii au fost și ei impresionați de Trambulina K90, GRAESSLER Ulrike, ÎNSAM Evelyn, TAKANASHI Sară și SAGEN Anette sunt doar câteva dintre săritorii străini care au testat Trambulină K90 de la Râșnov și au oferit cuvinte de laudă pentru felul în care a fost construită.
În prezent, Trambulina K90 de la Râșnov este singură trambulină cu o lungime de 90 de metri din Europa de Est construită la standardele Comitetului Olimpic European fiind și cea mai mare trambulină din România.
Detalii tehnice – Policarbonat compact Trambulina K90
Pentru a placa părțile laterale ale trambulinei, s-a ales un material rezistent la șocuri dar și cu o durata de viață lungă care să nu afecteze mediul înconjurător. Fiind 100% reciclabil și transparent, policarbonatul compact a fost soluția perfectă pentru acest proiect.
Rezistența policarbonatului compact la șocuri, zgârieturi dar și rezistență la umiditate au fost factorii determinanți care au situat policarbonatul compact în fața altor materiale precum aluminiu sau sticlă. De asemenea, fiabilitatea și costul scăzut au ajutat la realizarea rapidă și de calitate a trambulinei.
Chiar și după o expunere prelungită la razele ultraviolete sau la efectele meteorologice, policarbonatul compact își păstrează proprietățile, acesta fiind neafectat din punct de vedere vizual, tehnic sau chimic atâta timp cât temperatura mediului înconjurător nu scade sub -40 de grade și nu crește peste 120 de grade.
Acest lucru este imperios necesar pentru buna desfășurare a competițiilor, transparența policarbonatului compact fiind proprietatea ce permite juriului să vadă și să noteze întreagă săritură a schiorului, chiar și partea de dinainte de lansare.
La Trambulina K90 au fost folosite peste 7000 de kg de policarbonat compact, mai exact, 325 de metri pătrați de policarbonat compact cu o grosime de 8 mm și 140 de metri pătrați de policarbonat compact cu o grosime de 10 mm au fost folosiți pentru a placa lateralele trambulinei și a ajuta la protejarea sportivilor, dar și a spectatorilor în timpul salturilor.