Solutii protectie la foc

Usi antifoc, mentenanță uși rezistente la foc

Piata solutiilor de protectie la foc

Usi antifoc | Cortine rezistente la foc | Cortine protectie la fum

Piaţa soluţiilor de protecţie la foc – Usi rezistente la foc

Anul 2013 aduce perspective noi în piaţa construcţiilor, dincolo de optimismul sau scepticismul managerilor principalelor companii se constată o creştere a activităţii şi a investiţiilor. De asemenea, cifrele publicate de IGSU (Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă) arată o creştere a importanţei acordate soluţiilor de protecţie la foc.

În 2012 au fost deschise 18 400 de şantiere, cu 16% mai mult decât în 2011. Această creştere arată o „dezgheţare” a pieţei şi anticipează creşteri pentru 2013. În acelaşi timp se constată o scădere de 5,2% a numărului de autorizaţii de construcţii în 2012 (44 952 autorizaţii) faţă de 2011 (47 438). Ponderea proiectelor aflate în execuţie fizică a fost însă mai mare în 2012 faţă de 2011, în iulie s-a atins cota de 50%. Cifrele IGSU arată o creştere semnificativă a numărului de avize şi autorizaţii de securitate la incendiu în ultimii ani. În primele 9 luni ale anului 2012 s-au emis 1 702 de autorizaţii de securitate la foc şi 4 398 de avize. Aceste cifre precum şi modificarea politicii asiguratorilor care aplica discounturi în funcţie de gradul de protecţie la foc a clădirilor anticipează o creştere a pieţei produselor destinate protecţiei la foc.

Securitatea la incendiu, din perspectiva protecţiei la foc se referă la acţiunile de limitare la un nivel acceptabil a probabilităţii producerii de victime şi distrugerii proprietăţii sau a mediului înconjurător. Noile normative acorda o prioritate absolută salvării vieţii în detrimentul salvării proprietăţii în cazul unui incendiu.

 Un rol cheie în legătură cu securitatea la foc o au sistemele de blocare a propagării focului. Amintim aici uşile şi cortinele antifoc a căror utilizare a devenit imperativă în cazul noilor construcţii precum şi în cazul clădirilor pentru care se urmăreşte încheierea unei poliţe de asigurare.

Afla mai mult – articol despre usi rezistente la foc!