Skymax

Noua vedetă a trapelor de fum

Pe segmentul trapelor de fum, tehnologiile avansează pentru ca producătorii să poată pune pe piață variante cât mai eficiente, în totală conformitate cu standardele din domeniu.

O astfel de variantă de trapă de fum performantă este și Skymax, este un produs unic adus de KADRA pe piața din România, care combină în mod ideal 3 roluri ale unei trape:

  • evacuarea gazelor fierbinți (desfumarea);
  • ventilația;
  • accesul pe acoperiș.

Skymax își îndeplinește cu success rolul de evacuare a fumului și gazelor fierbinți, datorită construcției sale oferind cel mai bun coeficient de desfumare ajungând până la 0.98%.

Pe lângă acest rol esențial în desfumare, Skymax oferă și lumină naturală, contribuind la o economie de energie considerabilă pentru iluminarea casei scării. Iar Skymax permite pătrunderea luminii naturale izolând totodată în mod eficient secțiunea de acoperiș unde este instalată. Baza trapei este fabricată din PVC iar la interior este prevăzută cu un strat izolant de până la 10 cm, ceea ce înseamnă că pierderile de energie termică sunt practic inexistente. În plus, cupola poate avea până la 5 straturi, astfel încât se creează o punte termică care nu permite pierderile de căldură.

Cupola unei trape Skymax poate fi din sticlă acrilică sau policarbonat, ceea ce înseamnă că este ușoară și are o rezistență în timp de până la 10 ani.

Trapele de fum au un rol esențial în garantarea securității la incendiu a clădirilor, influențând capacitatea acestora de a nu genera evenimente critice sau catastrofale.

Prin deschiderea automată a trapelor, gazele fierbinți și fumul sunt evacuate rapid, căile de evacuare rămân vizibile protejând astfel persoanele din incinta respectivă. Este asigurată totodată și intrarea oxigenului și eliminarea gazelor toxice, în condițiile în care, în majoritatea cazurilor de incendiu cele mai multe victime sunt provocate de lipsa de oxigen si nu de contactul cu focul sau cu gazele fierbinti.

Protecția clădirii survine prin evacuarea căldurii impiedicând atingerea fazei de flash-over (momentul în care brusc se aprind toate materialele combustibile din incintă și în care se ating temperaturi foarte mari 1000-2000°C). Păstrarea vizibilității în clădire va permite echipajelor de pompieri să intervină cu usurință pentru stingerea focului.

Toate aceste caracteristici fac din Skymax cea mai buna trapă cu un raport calitate-preț care este clar în avantajul utilizatorului iar inginerii KADRA sunt deja pregătiți să recomande cea mai bună soluție de integrare a Skymax, adaptată fiecărui proiect.

La KADRA găsiți mereu un consultant pregătit să vă ofere cea mai bună soluție pentru acces automat, sigur și curat.