Trapă desfumare casa scării Skymax CE, prin Kadra Tech

Skymax CE, prin KADRA Tech

Trapă de fum electrică pentru casa scării

Skymax CE este mai mult decât o trapă desfumare, e pasul următor în materie de soluții complete și combinate, de:

 • desfumare;
 •  ventilație zilnică automată;
 • acces facil pe acoperiș;
 • lumină naturală în casa scării.

Skymax CE – desfumarea

Această trapă de fum electrică pentru casa scării îndeplinește toate standardele europene și condițiile UE pt. desfumare casa scării. Skymax CE este operată de o unitate de control Skycom Skymax CE cu detector de temperatură încorporat. Skycom poate funcționa independent sau poate fi conectat la BMS, la centrala de incendiu a clădirii sau la sistemul automat de ventilație zilnică. Oricum, siguranța în caz de incendiu este garantată de senzorul de temperatură din unitatea de control Skycom CE Skymax, care deschide trapa automat la o temperatură de 70° C.

Bineînțeles, trapa Skymax CE poate fi deschisă și la comandă manuală, prin apăsarea unui buton de ventilație ori a butonului de deschidere de urgență în caz de incendiu.

Skymax – solutii desfumare Kadra

Skymax CE – ventilația zilnică

În afară de iluminarea naturală a casei scării, aveți posibilitatea de a utiliza Skymax CE la ventilarea naturală a clădirii, fie prin deschiderea/închiderea din buton, fie prin integrarea trapei în:

 • sistemul existent BMS (Building Management System);
 • centrala de climatizare si ventilație a clădirii;
 • conectarea la o stație meteo locală (senzori de temperatură, ploaie, vânt, CO2 etc.);

Skymax CE – trapă acces acoperiș

Inovația, față de alte trape de fum, este modul în care este proiectată și realizată acționarea electrică. Spre deosebire de alte trape de fum, Skymax CE oferă spațiul liber maxim posibil, chiar la trape de dimensiuni mici, pentru accesul facil pe acoperiș / terasă.

Skymax– marcaj CE

Skymax CE vine cu toate certificările europene obligatorii (DoP – declaratie de performanță și marcaj CE), în conformitate cu EN 12101-2 (sisteme evacuare fum și gaze fierbinți în caz de incendiu).

Desigur, partea de alimentare și comandă e conformă cu normele europene prEN 12101-9 (panouri comandă sisteme desfumare), EN 12101-10 (surse alimentare sisteme desfumare).

Skymax – solutii desfumare Kadra, cu marcaj CE

Skymax CE – renovare

Filosofia din spatele acestei trape e simpla: maximum de performanțe, în minimum de spațiu disponibil. De aceea, Skymax CE, pe lângă faptul că înglobează funcțiuni diferite (desfumare, ventilație, acces), o face în cel mai eficient mod posibil. Puteți înlocui o trapă de fum clasică, de 1m x 1m (de exemplu), pneumatică (ce asigură exclusiv desfumare), cu o trapă Skymax CE si veți avea, într-un singur produs:

 • desfumare eficientă – arie aerodinamică liberă maximă (0.9 mp, de ex.), ce poate fi chiar marită, cu ajutorul unor spoilere metalice;
 • ventilație zilnică automată;
 • acces liber pe acoperiș;
 • izolare termică superioară (coeficient Ut chiar de 0.51 W/m2K);
 • izolare fonică foarte bună (atenuare zgomot 40dB);
 • cupola din sticlă ori din plastic (sticlă acrilică PMMA, policarbonat);
 • gamă variată de baze (socluri);

Legislație desfumare casa scării

Normativul de protecție la foc în vigoare (Normativul de siguranță la foc a construcțiilor indicativ P 118-99, din 07.04.1999) prevede foarte clar obligativitatea desfumării, în general și normele de desfumare casa scării ce se aplică în România. Astfel, conform P118/1999:

„Desfumarea, prin tiraj natural organizat, a casei de scări închise, se realizează prin deschiderea automată și manuală a dispozitivului de evacuare a fumului (amplasat în treimea superioară a ultimului nivel al casei scării) și a gurii (deschiderii) de introducere a aerului (prevăzută în partea de jos a casei scării) […]
Încăperile […], precum și casele de scări de evacuare și încăperile tampon fără lumină naturală, se prevăd cu dispozitive de evacuare a fumului, reprezentând minimum […] și 5% din aria construită a casei de scări (dar minimum 1mp pentru fiecare scară), sau cu sisteme mecanice de evacuare a fumului. […]

La partea superioară, casa de scări trebuie să aibă dispozitiv de evacuare a fumului (trapa) cu aria liberă determinată conform normativului, dar cel puțin 1 mp, având asigurate posibilități de deschidere prin comandă de la nivelul de acces în scară.”

Dacă aveți nevoie de o trapă desfumare casa scării, de o trapă de ventilație naturală automată, de o trapă de acces pe acoperiș, puteți avea toate acestea într-un singur produs: Skymax CE. KADRA Tech vă oferă soluția completă: consultanță gratuită în alegerea soluției optime, un produs versatil, fiabil, eficient și elegant, montaj profesionist, garanție și service post-garanție cu tehnicieni calificați și experimentați.