Parkomatic participa la Smart Cities of Romania 2017
Orasele inteligente fac parte din viata noastra de multi ani. La inceput doar pe hartie, de cativa ani, insa, printr-un set de beneficii pe care oamenii din marile urbe le resimt in fiecare zi. In Romania orasele inteligente nu exista inca, exista doar franturi de tehnologie care, probabil, vor constitui in viitor baza raselor inteligente. Pe 10 octombrie, furnziori de solutii, administratii publice si vizionari se intalnesc la Bucuresti pentru a pune bazele oraselor inteligente de maine.
Estimarile arata ca pana in 2050, 70% din populatia lumii va trai in orase, care, vor ocupa 2% din suprafata planetei. Acesta este motivul pentru care avem nevoie de orase inteligente. Incepem sa construim din ce in ce mai multe locuinţe inteligente, mai ales în condiţiile în care tehnologia se poate spune că a ajuns să fie o parte esenţială din viaţa noastră. Nu avem insa acelasi avant tehnologic in materie de orase. KADRA participa activ la aceasta schimbare, venind cu soluţii specifice conceptului de “smart cities”: parcari inteligente, solutii de acces controlat, statii de incarcare pentru vehicule electrice.
KADRA este singura companie din Romania care oferă plata cu card contactless, o soluţie suplimentară care poate fi adaugată la plata cu cardul clasic chip&pin şi presupune scanarea cardului bancar contactless pentru efectuarea plătilor. Totul durează cateva secunde, plata cu cardul contactless presupunand următoarele operaţiuni: scanarea tichetului; selectarea modului de plată; apropierea cardului bancar de cititorul de card contactless; afişarea pe displayul terminalului de plata a unui mesaj sugestiv referitor la starea tranzacţiei. Dupa finalizarea tranzacţiei bancare se afisează pe ecranul terminalului de plată un mesaj prin care clientul este informat cu privire la finalizarea plăţii şi este întrebat dacă doreşte chitanţă. Ultimul pas este imprimarea chitanţei cu detaliile tranzacţiei.
Astfel de sisteme de plată contactless sunt deja prezente în Cluj, la Baza Sportiva Gheorgheni din Cluj şi la Shopping Center Platinia. Insă cu ajutorul KADRA au fost amenajate mai multe parcări din Cluj şi nu numai, mai exact sisteme de acces şi ticketing ale unor parcări cu plată din oraş sau ale unor centre comerciale. Acestora li se adaugă sisteme de ghidare care ajută conducătorul unui autoturism să identifice un loc de parcare liber cu ajutorul unor leduri – lumina roşie cand locul de parcare este ocupat sau verde când acesta este disponibil. Dacă însă până acum sistemul de parcare ghidată era folosit doar în parcări cu bariera, KADRA vine cu soluţii şi pentru gestionarea în timp real a locurilor publice de parcare din oraş (Parcari On Street). Cu ajutorul unor senzori amplasaţi în asfalt toţi conducătorii auto vor afla unde găsesc un loc de parcare disponibil. Semnalul de la aceşti senzori va transmis către un server, iar pe o aplicaţie mobilă oricine va putea vedea dacă în zona de interes există vreun loc de parcare liber. Este vorba doar de locurile de parcare către care accesul se face direct, neîngrădit sau controlat cu bariere.
Si nu putem vorbi despre tehnologie şi mobilitate fără să amintim staţiile pentru încărcarea maşinilor electrice. Acestea sunt compatibile cu orice tip de vehicul electric sau hibrid. KADRA susţine astfel o dezvoltare urbană ecologică şi sănătoasă şi, nu în ultimul rand, vine în întampinarea şoferilor care pană acum au evitat achiziţia unui astfel de vehicul din teama că nu vor avea acces la o staţie de încărcare. KADRA oferă staţii de încărcare pentru vehiculele electrice atat pentru uz residential cat şi public, ele putand fi proiectate şi pentru parcări comerciale, garaje, parcări companii, hoteluri sau centre comerciale.
Parkomatic participa la Smart Cities 2017, care va avea loc în perioada 10-11 octombrie, la Bucureşti pentru a prezenta solutiile necesare oraselor de inteligente de maine.
KADRA oferă în Romania soluţii pentru: sisteme automate de parcare cu bariere (terminale de intrare-ieşire, case automate sau asistate cu operator, bariere sau panouri de afişare a informaţiilor); Parcometre stradale (staţii de plata fara operator, destinate colectării plăţilor aferente parcării, prin cash sau card); sisteme de ghidare PGS (sunt recomandate cu precădere în parcările subterane, supraetajate sau în parcările de mari dimensiuni, datorită identificării rapide a locurilor libere şi implicit a reducerii consumului de carburant şi a gazelor de eşapament); sisteme de recunoaştere a numerelor de înmatriculare LPR (permit accesul autovehiculelor în parcare după verificarea şi recunoaşterea automată a numerelor de înmatriculare); sistem de ticketing şi control al accesului (managementul centrelor de evenimente, precum stadioane, parcuri de distracţii, săli de spectacole sau centre de congrese); statii încărcare vehicule electrice.
Lasă un răspuns
Want to join the discussion?Feel free to contribute!