Un spectaculos sediu de birouri a apărut în centrul Clujului, ridicat de grupul german Bosch pe fosta platformă industrială Flacăra iar KADRA a participat la acest proiect avangardist oferind soluțiile pentru accesul principal în clădire. Echipele KADRA s-au ocupat și de sistemul de uși rezistente la foc dar și de gestionarea parcării.
Uși rotative cu acționare manuală pentru un consum redus de energie într-o clădire ”green”
Ușa este cartea de vizită a oricărei clădiri, iar atunci când vorbim despre unul dintre cele mai moderne sedii de birouri din inima Clujului atenția pentru zona de acces este cu atât mai importantă.
Echipele KADRA au lucrat îndeaproape cu arhitectul clădirii pentru a identifica cea mai bună opțiune care să permită accesul unui număr mare de oameni în clădire, într-un flux rapid și în siguranță. Pe lângă aceasta, dat fiind că vorbim despre o clădire ”verde” care încearcă să reducă la minimum consumul de energie, beneficiarul a preferat o soluție de acționare manuală a ușilor. Astfe, pentru accesul în Bosch Engineering Center au fostmontate două uși rotative manuale, în patru canaturi, integral din sticlă cu tavan transparent pentru a lăsa cât mai multă lumină naturală să pătrundă la intrarea în clădire.
Pe lângă funcționalitate și aspectul estetic, soluția KADRA înseamnă și fialibilitate în exploatare precum și o funcționare ultra-silențioasă.
Sistem fiabil de uși antifoc pentru siguranța angajaților
Exteriorului ultra-modern îi corespunde un spațiu interior respectând aceleași rigori unde se observă în plus grija față de siguranța angajaților. Centrul de inginerie este prevăzut cu un sistem de 50 de uși de evacuare în caz de urgență, uși rezistente la foc care pot asigura evacuarea fumului și a oamenilor din clădire în mod optim.
Parcare inteligentă
Fiind vorba despre o clădire de birouri în centrul unuia dintre cele mai aglomerate orașe din România, parcarea care acomodează 120 de autovehicule era esențială pentru confortul angajajaților și al partenerilor Bosch.
Echipele Parkomatic au instalat un sistem de control acces auto care are la bază recunoașterea numerelor de înmatriculare. Vizitatorii care nu au înrolat încă numarul de înmatriculare în sistem, au posibilitatea de apela (prin interfonul instalat la terminalul de intrare) recepția, care le va permite accesul în parcare.
Pe lângă sistemul de citire a plăcuțelor de înmatriculare au fost instalate în terminalele de intrare/ieșire cititoare Bosch pentru cardurile de acces în clădire, ca soluție de backup pentru gestionarea barierei.
Tot procesul de instalare a presupus și găsirea unei soluții inovatoare pentru a înlocui buclele inductive, cu senzori speciali de detecție. De ce: suprafața căilor de acces este piatra cubică și s-a urmărit evitarea lucrărilor suplimentare (scoatere piatra cubică, betonare, montat bucle inductive, reașezat piatra cubică).
Senzorii au fost montați pe corpul barierelor și au capacitatea de face difrența între persoane si autoturisme, astfel încât, un pedestrian nu va putea ține bariera ridicată, dacă se oprește în dreptul acesteia, nici nu va putea activa camera LPR. S-a ales aceasta soluție ( cu senzori in loc de bucle inductive) deoarece suprafata cailor de acces este piatra cubică, evitandu-se astfel lucrarile suplimentare (scoatere piatra cubica, turnat beton, montat bucle inductive, reasezat piatra cubica).
Dincolo de produse și montaj, echipa KADRA a oferit și consultanță pe toată perioad implementării proiectului, încercând, alături de beneficiar să găsească cele mai bune soluții pentru o experiență cât mai fluidă și mai sigură pentru accesul în perimetrul parcării.
Clădirile moderne și prietenoase cu mediul își fac loc din ce în ce mai mult în peisaj iar specialiștii KADRA sunt pregătiți cu soluțiile potrivite de acces care să corespundă cele mai exigente standarde.