Sisteme de recunoaștere a numerelor de înmatriculare LPR

Parcarea poate deveni o experiență convenabilă: fără bilete, bazată pe camere și confortabilă. KADRA oferă diverse soluții inteligente pentru facilitățile de parcare moderne, cu intrări și ieșiri fără bilete, folosind avantajele recunoașterii numerelor de înmatriculare și inteligenței artificiale. Avantajele unui astfel de sistem este că plata se poate face: numerar, prin card de credit/debit, prin aplicație.

Cu soluția noastră bazată pe camere, numărul de înmatriculare este capturat de camere de ultimă generație la intrare. Numărul de înmatriculare servește ca un bilet virtual pentru camerele infraroșu și permite plata tarifului de parcare la stația de plată sau prin smartphone. La ieșire, camerele LPR recunosc numărul de înmatriculare și bariera se deschide dacă plata a fost efectuată.

Sisteme recunoaștere a numerelor de înmatriculare – caracteristici

Aceste sisteme complexe de recunoaștere a numerelor de înmatriculare reprezintă o soluție inovatoare și eficientă pentru managementul parcărilor și securitatea spațiilor publice. Combinând tehnologii avansate cu aplicații software inteligente, aceste sisteme sunt compuse din: una sau mai multe camere de recunoaștere a numerelor de înmatriculare de înaltă performanță, aplicație software, un server cu structură extensibilă și o interfață utilizator configurabilă.

Flexibilitatea este un aspect cheie al acestor sisteme, oferind extensibilitate nelimitată de la unul până la chiar o mie de puncte de acces. Astfel, acestea pot fi adaptate la nevoile și dimensiunea oricărei facilități, indiferent dacă este vorba de un centru comercial aglomerat, un stadion sau o parcare de birouri. Funcția de management de white-list sau black-list și interfața de management configurabilă permit un control precis asupra accesului vehiculelor.

Interfața grafică de management/utilizator (GMI / GUI) reprezintă o caracteristică ușor accesibilă prin conexiuni pe bază de IP, accesibile de pe orice browser de internet sau smartphone. Mai mult, aceasta este disponibilă în mai multe limbi, oferind o experiență optimă pentru utilizatorii din diferite țări.

Avantaje ale sistemelor LPR (License Plate Recognition)

Unul dintre avantajele majore ale acestor sisteme recunoaștere a numerelor de înmatriculare este versatilitatea lor. Ele sunt independente de țară și de formatul caracterelor, putând recunoaște toate caracterele latine, arabe, chinezești, coreene și chirilice. Astfel, se pot utiliza cu succes în contexte internaționale sau cu flote de vehicule diverse.

Pe lângă beneficiile operaționale, aceste sisteme furnizează date valoroase pentru administrarea parcărilor și pentru scopuri de marketing, respectând în același timp legislația privind protecția datelor personale. Informațiile colectate despre clienții parcării sunt utile, mai ales pentru mall-uri, centre comerciale și spații sportive, permițând o gestionare mai eficientă și o mai bună înțelegere a nevoilor utilizatorilor.

Sistemul oferă, de asemenea, funcționalități avansate de raportare și statistici, generând informații în funcție de criterii precum persoane, vehicule, companii, carduri de acces, grupuri de utilizatori și perioade de timp. Aceste rapoarte detaliate sunt esențiale pentru optimizarea operațiunilor și luarea de decizii informate pentru viitoarele strategii de management al parcării.