Sustenabilitatea este criteriul care a adus companiei Aluterm una dintre cele mai inalte distinctii din domeniu si care a transformat-o astfel intr-un punct de reper in piata de profil.
In premiera, la cea de-a patra editie a galei EURO-Fereastra 2017, a fost constituita sectiunea Sustenabilitate si CSR (Sustainability & CSR), pentru companiile locale din bransa de tamplarie termoizolanta. Ce diferentiaza Aluterm Group de alte companii din piata, fapt care i-a si adus premiul de excelenta EURO – Fereastra 2017? Inainte de orice, capacitatea de a-si concentra eforturile pe o dezvoltare sustenabila pe termen lung , o dezvoltare care afecteaza inclusiv generatiile viitoare. Acest model de afaceri este deja intalnit in strainatate, dar foarte putine companii romanesti au avut curajul sa il aplice. “Multi manageri considera ca numai in acest fel isi pot dinamiza afacerile pe termen scurt, mediu si lung, inclusiv prin atragerea unor finantari din partea fondurilor de investitii, tot mai preocupate de garantiile pe care le-ar putea asigura colaborarea cu asemenea operatori economici specializati. In prezent – mai mult ca oricand – companiile inovative de pe piata sunt preocupate de indicatorii de sustenabilitate ce au impact multiplu: social, economic si asupra mediului”, spun organizatorii conferintei EURO – Fereastra 2017.
Gala de premiere a avut loc la data de 23 mai 2017, fiind parte integranta a Conferintei Internationale despre Sisteme de Tamplarie si Fatade EURO-Fereastra. Evenimentul, aflat la editia a IX-a, a fost organizat de publicatia Fereastra, la conferinta participand peste 400 de invitati.
Premiile EURO-Fereastra se acorda in fiecare an pentru a recunoaste excelenta in afaceri a companiilor din domeniul tamplariei termoizolante/ fatadelor cortina. Trofeele si diplomele de excelenta au fost acordate pentru promovarea de solutii inovatoare in domeniul tamplariei termoizolante si contributia speciala adusa la dezvoltarea pietei de ferestre din Romania. Evenimentul a fost organizat in parteneriat cu: Ministerul Dezvoltarii Regionale, Administratiei Publice si Fondurilor Europene (MDRAPFE); Asociatii profesionale si patronale importante; Institutul IFT Rosenheim, Germania; Interconnection Consulting, Austria; Buildings Performance Institute Europe (BPIE).
Tema centrala a evenimentului a reprezentat-o analiza modului in care noile prevederi ale directivelor europene (transpuse in normele nationale armonizate), referitoare la realizarea de imobile sustenabile si eficiente energetic, vor influenta piata autohtona de tamplarie si fatade cortina. Aceste noi idei si concepte au fost asimilate in legislatie si exercita in prezent o influenta puternica asupra pietei, determinand schimbari majore pe segmentele de proiectare, arhitectura, executie de cladiri si productie/livrari de materiale si tehnologii.
Apasă aici pentru a adăuga propriul text