Cluj Napoca – oras deschis investitorilor inca din 1993

KADRA, una dintre putinele companii mari din Romania care are capital 100% autohton se dezvolta in Cluj Napoca

Sute de mii de oameni inchid si deschid zilnic usi automate in centre comerciale din Romania sau deschid geamul masinii pentru a activa o bariera automata. Alte cateva milioane de oameni se folosesc la fiecare ora de produse din policarbonat – material care a revolutionat piata materialelor de constructii si nu numai, din intreaga lume. O companie care are capital 100% romanesc a fost cea care a pariat pe tehnologiile de mai sus atunci cand, in anul 1993, si-a asumat riscul de a intra intr-un domeniu in plina evolutie, dar in care si riscul era pe masura. KADRA s-a nascut la Cluj-Napoca, iar cei care au crezut in acest business sunt toti clujeni si toti ingineri, deci nu economisti, si nici oameni de afaceri.

Investitia financiara este greu de cuantificat, in conditiile in care, in cei aproape 27 de ani de la lansare, Aluterm Group a bifat peste 1500 de proiecte mari si alte cateva mii de colaborari la diverse constructii private. In Cluj compania este mai mult decat vizibila.  Ce inseamna mai/iunie 2017 pentru Aluterm in Transilvania?  In mai s-au finalizat lucrarile la sistemul de parcare de la Platinia. Urmeaza si instalarea sistemului PGS la Platinia, lansarea sistemului de parcare de la Grand Hotel Napoca din Cluj, darea in folosinta a sistemului de parcare de la Zalau Business Center si a celui de la Salina Turda; continuarea lucrarilor de la Novis Plaza (cladire de birouri din Cluj), montarea unor usi rezistente la foc in Viva City etc. De ce Cluj? “Lasand la o parte statisticile care il pun in top-ul oraselor tarii la capitolele legate de business, chiar asa este! Pare ca, daca ai o idee buna si muncesti pentru ea, chiar poti sa o implinesti aici pe teren local pentru ca orasul astazi “fierbe” de entuziasm, tinerete, investitii, idei…”, spune Radu Opris, General Manager Aluterm Group. In plus, chiar daca Aluterm are birouri si in Bucuresti si in alte doua orase mari din Romania, orase in care dezvolta proiecte importante (de exemplu Veranda Mall in capitala sau cladirea EON Targu-Mures), Clujul ramane orasul de suflet al managerilor companiei.

“Despre Cluj din ochii unui intreprinzator, as mai spune ca orasul este din ce in ce mai cosmopolit (asta are legatura din punctul nostru de vedere cu apetitul pentru cele mai noi tehnologii, care vin din Europa de Vest) si fiind un centru universitar important, gasesti oameni bine pregatiti”, explica Andreea  Strugaru, Managing Partner.

Aluterm este una dintre primele companii care au adus sisteme de policarbonat in Romania. Intr-o piata in expansiune, in contextul amplificarii procesului dezvoltarii tehnice, compania a cunoscut o dezvoltare continua. In 2005 identitatea Aluterm se transforma, liniile principale de vanzare devin divizii independente, cu specialisti proprii: Siatec – Specialistii intrarilor automate, Makroplast – Policarbonat, trape de fum, luminatoare. In 2009 Aluterm Group dezvolta o solutie complexa destinata pietei parcarilor automate, astfel incat tot procesul de implementare a unui sistem de parcare inteligenta este preluat de divizia Parkomatic –  specialisti in parcari automate. Iar acesta a fost doar inceputul, dezvoltarea continua ramanand o prioritate pentru Aluterm Group, lucru care se vede cu fiecare proiect care se adauga in portofoliu. Din 2019 Aluterm Group devine KADRA, specialiștii in solutii pentru acces automat, trape de fum, luminatoare, policarbonat si sisteme de management al parcarii.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *