Pierderile de caldura sunt pierderi de bani

Intre 10% si 20% din caldura unei incaperi se pierde printr-o usa neizolata. Acest lucru afecteaza confortul persoanelor din incinta dar si buzunarele administratorilor cladirii, care trebuie sa plateasca mai multe pentru incalzirea sau racirea unei incaperi sau cladiri.

Instalarea unei usi termoizolante glisante ajuta la controlul miscarii usilor. O usa glisanta automata nu va ramane vreodata deschisa din greseala si nu va permite schimbul de aer dintre incinta si exterior decat in cazul utilizarii.

Pentru a reduce si mai mult transferul termic, KADRA pune la dispozitie gama de usi termoizolante glisante Thermcord, create special cu un transfer termic redus de doar 1.4W/m2 K, in conformitate cu EN 10077. Spre comparatie, o usa din lemn de 5 cm are un coeficient de 2.6W/m2 K si un tripan cu distanta de 20mm intre straturi are un coeficient de 1.9W/m2 K.

Usi Termoizolante

Datorita materialelor de calitate si a ingineriei folosite pentru crearea gamei de usi termoizolante Thermcord, grosimea acestora este cu doar 6mm mai mare. Astfel, instalarea unei usi termoizolante nu va afecta vizual design-ul fatadei sau planurile arhitectului.

Canaturile gamei de usi termoizolante Thermcord sunt fabricata din sticla izolatoare, aluminiu si un gaz inert aflat intre cele 2 fasii de sticla.

Gama de usi termoizolante Thermcord pot fi create cu o inaltime maxima de 3 metri si o deschidere de 0.8 pentru usile simple si 3 metri pentru cele duble. De asemenea, fiecare operator poate suporta pana la 250 de kilograme.

De asemenea, intreaga gama de usi termoizolante Thermcord este dotata cu un sistem de etansare a usilor in momentul inchiderii. Moment in care, doar usile concepute pentru salile de operatii, permit un flux de aer mai mic.

Curentul de aer creste costurile curentului electric

Curentii de aer sunt provocati de diferenta de presiune si temperatura dintre exterior si interior. Deschiderea repetata a usilor ajuta la crearea acestor curenti si duce la cresterea costurilor cu incalzirea si energia electrica.

Majoritatea cladirilor de birouri sau a centrelor comerciale intampina un flux extrem de ridicat de persoane. Datorita acestui fapt, usile batante sau culisante ar fi preponderent deschise iar termoizolarea caii de acces prin acestea ar fi imposibila.

Astfel, instalarea unor usi rotative automate ajuta la stoparea acestui schimb de aer printr-un transfer de aer de 8 ori mai scazut decat in cazul usilor glisante sau batante. Datorita faptului ca usile rotative nu sunt etanse, nu se poate calcula coeficientul de transfer termic al acestora, insa, confortul si beneficiile unei usi rotative nu sunt de ignorat.

Usi rotative automate

Usile rotative furnizate de KADRA pot fi echipate cu usi glisante in interiorul acestor, sisteme de break-out in caz de urgenta si inchidere de noapte si construite cu 2, 3 sau 4 canaturi, combinand estetica cu eficienta si siguranta.

Produse in Elvetia de catre producatorul Record, gama de usi rotative furnizata de KADRA va creste confortul persoanelor din cladire mentinand o temperatura placuta si permitand intrarea unui numar de pana la 3300 de persoane/ora.

Afla pretul!

Descarca brosura Usi automate pietonale!

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Contact