The Office Cluj-Napoca – proiect imobiliar de anvergura la Cluj-Napoca

Usi rotative | Blasi

Usi rotative din sticla

The Office Cluj – proiect imobiliar de anvergura la Cluj-Napoca

Cel mai important complex de birouri construit in tara, exceptand capitala, s-a inaugurat in acest an in orasul Cluj – Napoca. Dezvoltatorul NEPI (New Europe Property Investments ) impreuna cu investitori locali, au dezvoltat un proiect menit sa ofere 54 000 mp de birouri. Prima faza a proiectului a fost finalizata, 19 000 de mp fiind deja disponibili. Solutiile tehnice aplicate in constructia primului corp al complexului The Office Cluj sunt de mare rafinament. La intrare s-a optat pentru usi automate construite integral din sticla, marca Blasi, oferite in Romania de KADRA.

Context economic

Dezvoltarea si inaugurarea complexului de birouri The Office Cluj se produc intr-o perioada favorabila in care orasul Cluj-Napoca reprezinta un mediu foarte atractiv pentru investitori. Printre companiile de renume international care au inchiriat deja spatii in complexul The Office Cluj se afla: Yardi, Deloitte, Three Pillar, National Instruments. Cele doua noi corpuri ale complexului menite sa extinda suprafata disponibila la 54 000 de mp sunt confirmate de investitori si exista deja cerere de inchiriere de spatiu pentru o parte din ele.

The Office Cluj este o cladire business, deja simbol al mediului de afaceri din Cluj-Napoca. Exista un contrast puternic intre istoria locului, un teren cu trecut industrial, situat in centrul orasului si cladirea din sticla menita sa sustina dezvoltarea mediului de afaceri din oras si din regiune.

Cladire verde” – certificare BREEAM rating excellent

The Office Cluj este o „cladire verde”, dispune de sisteme avansate de reducere a consumului de energie, de solutii inovative de incalzire si racire si este construita din materiale cu impact minim asupra mediului. Usile rotative de la intrare sunt parte activa a solutiei de optimizare a izolarii termice. Acestea asigura o economie de energie termica de  pana la 6 ori mai mare decat cea oferita de usile culisante sau batante.

Cladirea The Office Cluj a obtinut gradul „Excellent”, acordat de  BREEAM (Building Research Establishment Environmental Assessment Methodology). BREEAM este cea mai utilizata metoda, folosita in prezent, de evaluare a impactului cladirilor asupra mediului.

Intrarea in cladire – doua usi rotative, automate, din sticla, de tip „cristal”

Pentru a atinge acest obiectiv, crearea unei cladiri cu o imagine puternica, un simbol, proiectantii au cautat si pentru intrare o solutie rafinata si in acelasi timp aliniata cu noile tehnologii. Solutia a venit de la compania romaneasca KADRA. Astfel, aceasta a proiectat si realizat intrarea cladirii, impreuna cu antreprenorul de fatade Alusystem si biroul de arhitectura Andreescu&Gaivoronschi. Solutia de intrare aleasa este formata din doua usi rotative, automate, din sticla, de tip „cristal”, marca Blasi. Aceste usi sunt speciale prin solutia tehnica, partea de angrenare fiind mascata in pardoseala. Constructia usilor a fost realizata in patru canaturi de sticla fara montant central. Impreuna cu tavanul de sticla intregul ansamblu ofera maximum de transparenta si subliniaza nota eleganta a intrarii. Desi realizarea complet din sticla a usii rotative reduce la minim profilele de structura vizibile, usile rotative Blasi au fost echipate cu toate elementele de siguranta necesare alinierii la Normativul de Siguranta European EN16005. Astfel usile sunt dotate cu senzori antiurmarire montati pe fiecare canat mobil la nivelul calcaielor, senzori antiforfecare cu cortina infrarosu la intalnirea dintre canatul mobil si vitrinele curbe fixe si margini de siguranta montate pe canaturile fixe. Usile sunt dotate si cu butoane pentru persoane cu dizabilitati. La actionarea lor usa intra intr-un mod de viteza de rotire extrem de redusa si permite accesul facil si sigur in cladire.

Partea de angrenare este realizata de un motoreductor cu volanta mare, actionat la 24V. Astfel, detectia la obstacol a usii este sensibila si reglabila, iar mecanismul de antrenare cu volanta ofera o utilizare intensa si indelungata a usilor.

Usile rotative produse de liderul mondial Blasi in Germania ofera cel mai bun mix intre inovatie, experienta in constructia usilor rotative si gama larga de solutii constructive la costuri optimizate. Pe langa prestigiul pe care o usa Blasi il confera unei cladiri, solutia ofera cea mai buna economie termica cladirii, costul de achizitie fiind amortizat in primii ani de utilizare.

Usile Blasi sunt disponibile in Romania prin KADRA care de 20 de ani este specializata in solutii de automatizare a cailor de acces.

 The Office Cluj – proiect deschizator de drumuri

The Office Cluj este unul dintre cele mai importante proiecte ale anului 2014 prin rolul de initiator al dezvoltarii mediului de business regional, prin rafinamentul constructiei si prin solutiile tehnice inovative utilizate. Fenomenul de externalizare a serviciilor companiilor importante in orasele mari ale tarii, Cluj-Napoca, Iasi, Constanta, Brasov va continua. Proiecte precum The Office Cluj participa activ la amplificarea acestui fenomen si la dezvoltarea regiunilor in care sunt construite.