Cortine antifoc

Solutii de protectie la foc

Cortine antifoc spatii industriale, protectie la foc

De mai bine de 150 de ani cortinele de protectie (cortinele antifoc) sufera transformari. Daca la sfarsitul de secol 19 acestea erau folosite numai in teatre si in salile de spectacol, astazi ele asigura protectie in diverse tipuri de cladiri: centre comerciale, de birouri, spitale, aeroporturi, statii de metrou, gari, hale industriale, scoli, hoteluri, etc.

1987 – prima cortina de mari dimensiuni la Theatre Royal Exeter, Marea Britanie
1967 – este constituita una dintre companiile de renume in industrie – Simon RWA
2007 – pe piata din Romania sunt introduse solutiile de protectie la foc Simon RWA de catre KADRA
Cortinele antifoc si antifum sunt solutii de protectie la foc/fum ce confera cel mai bun mix intre securitate si libertatea in proiectare. Viziunea arhitectului nu trebuie sa se adapteze la solutiile tehnice antifoc sau antifum pentru ca acestea sunt invizibile, se integreaza perfect in orice tip de proiect.
Cortinele sunt ascunse pana in momentul declansarii incendiului, moment in care sunt actionate automat de sistemul de senzori care asigura detectia acestuia.
Descopera mai multe exemple de cladiri in care solutiile de securitate s-au integrat perfect in planul arhitectural descarcand documentatia pusa la dispozitie.
Atat cortinele antifoc cat si cele antifum trebuie sa respecte standarde specifice. Pe langa sistemul european, anumiti producatori ofera solutii dupa standarde nationale la protectia la foc. Producatorul Simon RWA ofera produse care sunt in concordanta atat cu standardele europene cat si cu cele ale Institutului German de Standardizare. Aceste produse au si agremente conforme cu legislatia romaneasca si au fost utilizate in numeroase proiecte ce au obtinut avizarea si autorizarea pentru securitatea la incendiu.