0737 975 305 | contact@kadra.ro
- Cluj – Napoca – Strada Nikola Tesla nr. 15, Tetarom I
- București – Sos. Dudești-Pantelimon nr. 42
- Timișoara – Strada Cloșca, nr. 66
Navighează rapid
- Uși automate
- Uși medicale
- Uși antifoc
- Uși industriale
- Bariere automate
- Porți automate
- Stații încărcare vehicule electrice
- Policarbonat compact
- Trape de fum
- Luminatoare
- Turnicheti
- Parcometre
- Parcometru
- Trape desfumare
- Usi rezistente la foc
- Usi antifoc
- Usa glisanta etansa
- Statii incarcare vehicule electrice
- Usi batante automate
- Bariere parcare
- Bariera automata
- Pavaj ecologic
- Protecție la foc
- Policarbonat compact
- Desfumare și ventilație
- Bariere auto
Noutăți
- Trape de fum cu acționare pneumaticăoctombrie 30, 2023 - 9:13 am
- Trape desfumare 100% electriceseptembrie 25, 2023 - 9:49 am
- Modernizare parcare automată subterană la Sala Polivalentă din Clujaprilie 7, 2023 - 8:10 am
- Sistem integrat de control al accesului la Aparthotel Atlas din Piatra Neamțfebruarie 22, 2023 - 4:30 pm
- Uși automate și trape de fum de la KADRA pentru Momaxfebruarie 22, 2023 - 4:16 pm
- Uși automate de la KADRA pentru magazinul cash&carry OBLIO din Târgu Mureșfebruarie 22, 2023 - 3:59 pm
- Sistem de parcare automată Parkomatic pentru telegondola și pârtia olimpică Borșa din Maramureșdecembrie 20, 2022 - 9:25 am
- Sistem de parcare de la KADRA pentru Coratim Clujdecembrie 12, 2022 - 4:45 pm
Cele mai căutate soluții
- Bariera acces auto
- Bariera automata
- Bariere auto
- Bariere automate
- Bariere parcare
- Cortine si usi antifoc
- Sistem usa glisanta
- Usa glisanta etansa
- Usa sectionala
- Usi automate
- Usi batante
- Usi industriale
- Usi metalice antifoc
- Usi rezistente la foc
- Usi sectionale
- Parcometru
- Parcometre
- Statii incarcare electrice
- Turnicheti
- Desfumare
- Trape desfumare
- Porți automate
- Policarbonat compact
Din ce în ce mai des, auzim în jurul nostru despre “clădiri verzi”, “green buildings”, “clădiri nZEB”, “clădiri sustenabile” etc. Sunt concepte care, în final, converg către acel tip de clădire eficientă din punt de vedere energetic, prietenoasă cu mediul, care asigură un mediu sănătos pentru cei din interiorul ei. În general, clasificarea unei clădiri ca fiind “verde” ţine cont de toate fazele vieţii clădirii respective: proiectare, construire, exploatare. Indiferent de sistemul de clasificare (standardul nZEB, BREEAM, LEED, DGNB etc.) al unei clădiri verzi, în principiu, se acordă nişte credite (puncte) pentru diverse capitole cuprinse în standardul de clasificare. În final, aceste credite, însumate, stabilesc un scor ce cuantifică în ce măsură acea clădire este “verde”. Acel scor se traduce într-un calificativ acordat clădirii respective.
Inclusiv în legislaţia naţională este specificat că toate clădirile noi, la care recepţia la terminarea lucrărilor se efectuează începând cu 31 decembrie 2020, vor fi clădiri al căror consum de energie din surse convenționale este aproape egal cu zero (Legea nr. 372/2005). În acest context, orice clădire eficientă energetic consumă mai puţină energie şi face mai simplă alimentarea clădirii cu energie din surse regenerabile.
Ventilaţia naturală automatizată a clădirilor
În comparaţie cu sistemele de condiţionare a aerului utilizate pe scară largă, în prezent, care sunt mari consumatoare de energie, un sistem de ventilaţie naturală organizată a unei clădiri consumă doar o fracţiune din energia electrică necesară menţinerii unui anumit microclimat într-o clădire.
În principiu, este vorba de un sistem care înglobează actuatoare (motoare) electrice pentru ferestre, precum şi subsisteme de monitorizare şi control inteligent al acestor actuatoare, care permit ajustarea automată a microclimatului din clădire, în funcţie de mai mulţi parametri interni şi externi.
Beneficiile unui sistem de ventilaţie naturală organizată, pentru o clădire, sunt numeroase, dar amintim aici câteva dintre cele mai importante:
În ceea ce priveşte calitatea aerului din interior (IAQ – indoor air quality), s-a dovedit că un sistem inteligent de ventilaţie naturală reduce drastic incidența sindromului de “rău de clădire” şi contribuie la creşterea productivităţii muncii a celor ce lucrează în clădirea respectivă.
Economii de energie de 10-21%, o pondere de 3-11% în creditele de certificare Green Building, reducerea cu 25-67% a răului de clădire şi o crestre a productivităţii muncii de 3-18% – iată câteva dintre modurile în care un sistem de ventilaţie naturală automatizată poate fi benefic pentru o clădire, mai ales când este vorba despre o clădire “verde”.
În principiu, sistemul conţine mai mulţi senzori:
Prin monitorizarea parametrilor atmosferici din exterior şi interior, sistemul de control inteligent este capabil să închidă sau să deschidă ferestrele automatizate. În caz de ploaie puternică sau de înteţire a vântului, sistemul comandă închiderea tuturor ferestrelor.
Unul sau mai multe dintre motoarele electrice pentru ferestre pot fi certificate conform EN 12101-2 şi pot fi utilizate şi pentru desfumarea clădirii în caz de incendiu. Găsiţi, pe site-ul nostru mai multe detalii despre soluţiile KADRA pentru sisteme de desfumare şi ventilaţie.
Soluţiile propuse de KADRA sunt 100% customizabile, în funcţie de cerinţele fiecărui proiect şi putem furniza inclusiv sisteme cu actuatoare de ferestre direct integrabile în orice sistem BMS (Building Management System), pentru clădirile dotate cu aşa ceva. Mai multe detalii găsiţi aici: automatizări pentru ferestre. La clădirile cu BMS se poate opta pentru integrarea sistemului de ventilaţie naturală cu sistemul HVAC existent.
Specialiştii noştri vă stau la dispoziţie, pentru detalii suplimentare, fie că aveţi un proiect concret sau doriţi să deveniţi distribuitor pentru soluţiile KADRA.