Afacerea parcărilor securizate pentru camioane

Până în 2020, țările membre ale Uniunii Europene sunt obligate să asigure zone securizate de parcare pentru camioane la fiecare 100 km de autostrăzi europene. La fel de important este și un sistem inteligent de transport complet care să asigure conectivitatea zonelor de parcare pentru transportatorii de mărfuri.

Această lege vine în urma procentului mare de furturi din camioane în ultimii ani, de unde este sustrasă marfa nesupravegheată.

Aceste tipuri de parcări au început să apară și în Europa de Est ca afaceri în sine, dar și în România. Prima și cea mai sigură fiind la Lugoj.

Cum funcționează parcările securizate?

În funcție de dotările de securitate pe care le are fiecare parcare, aceasta primește un număr de lacăte – de la 1 la 5 (minimum și maximum de securizare).

Cea mai sigură parcare de camioane din Europa de Est se află la Lugoj și este clasificată cu un număr de 4 din 5 lacăte disponibile (maximum posibil pe scara ce prezintă siguranța parcărilor)

Piața parcărilor securizate este una cu potențial care nu a fost exploatată până în momentul de față, dar care se va dezvolta până la aplicarea legii în 2020.

Ce înseamnă o parcare securizată pentru camioane?

Parcările de camioane au un specific diferit față de parcările de autovehicule clasice, începând cu casa automată.

Casa automată conține elementele ce contribuie la siguranța camionului. Ele se regăsesc printr-un set de senzori care detectează atât înălțimea camionului, cât și distanța dintre camioane și remorci (nu există riscul ca bariera să se închidă între camion și remorcă).

Însă, conceptul și funcționarea parcării sunt identice cu cele ale unei parcări cu plată pentru autovehicule mici. Clientul își ia un tichet, staționează în parcare, înainte de a pleca, acesta merge la operator sau casa automată (plată cu card, contactless), plătește și, prin scanarea tichetului, îi este permisă ieșirea din parcare.

parcare Lugoj, parcări securizate pentru camioane
Parcare Lugoj, parcare pentru camioane

Elemente necesare unei parcări securizate pentru camioane

Pe lângă elementele și soluțiile clasice ale unei parcări automate, pentru cea de siguranță a camioanelor există elemente de înaltă securitate, cu un rol important în primirea celor 5 lacăte:

 • Bolarzii (stâlpi retractabili automatizați sau hidraulici) – Dacă sunt incluși intr un sistem de parcare, stâlpii retractabili funcționează în tandem cu barierele – pot ajuta într-o parcare securizată la blocarea camionului în cazul în care brațul barierei este lovit – înlătură posibilitățile de plecare forțată din parcare. Bolarzii sunt antitero, și se ridică la 1 m de sol.
 • Blocatoare cu țepi: scopul lor este acela de a nu permite trecerea în sens invers prin zona de acces: la intrarea în parcare acestea se află la nivelul solului și se ridică după trecerea camionului pentru a opri deplasarea în sens invers.
 • Camere de supraveghere– pentru fotografierea camioanelor, amplasate la punctele de acces din parcare. Sunt folosite pentru a avea o evidență a felului în care arată fiecare camion atât la intrare, cât și la iesire. Se evită riscul ca un camion să părăsească parcarea cu o altă remorcă. Camerele sunt folosite și pentru supravegherea în cazuri de vandalism sau accidente.
parcare Lugoj, parcări securizate pentru camioane
parcare Lugoj, parcări securizate pentru camioane
 • Interfon la toate terminalele și la casele automate (pentru comunicarea directă cu operatorul)
 • Parcările de tiruri pot fi prevăzute cu panouri indicatoare de locuri libere, în timp real (opțional)
 • Turnichet pentru accesul pietonal (opțional)

De asemenea, terminalele de intrare și iesire sunt foarte înalte, unde există senzori care detectează prezența camionului, în așa fel încât să nu fie permis accesul mașinilor mici.

Soluțiile pentru  parcări securizate pentru camioane sunt oferite în România de KADRA.

The last comment and 12 other comment(s) need to be approved.
32 raspunsuri
 1. Ioan Avram
  Ioan Avram says:

  Buna, suntem interesati de un asa proiect pe A1 in zona Miercurea Sibiului la km 292 detinem o pensiuna si 5 ha de teren. Cu cine se poate lua legatura pentru implementarea unui proiect de acest gen. Mentionez ca detinem si o firma de transport cu 70 camiiane si stim ce inseamna paza si securitatea camioanelor, marfurilor si conducatorilor auto. Cu respect

 2. ParkoAdmin
  ParkoAdmin says:

  Bună ziua!
  Am transmis datele dumneavoastră de contact către unul dintre specialiștii noștri și veți fi contactat pentru mai multe detalii.
  Va mulțumesc frumos!
  O zi plăcută!

 3. Roua ionut
  Roua ionut says:

  Buna ziua…dețin în utilizare cu caracter de parcare de tiruri paralel cu DN o suprafață de 2ha de teren între Drobeta si Calafat.cum pot căpăta informatii in legatura cu înființarea unei afaceri de genul asta.?

 4. ParkoAdmin
  ParkoAdmin says:

  Bună ziua!
  Am transmis adresa dumneavoastră de e-mail către unul dintre specialiștii noștri și veți fi contactat pentru mai multe informații.
  Va mulțumim pentru interes și va dorim o zi plăcută!

 5. Catalin
  Catalin says:

  Buna dimineata! Sunt sofer de tir in Anglia,de 3 ani si 10ani am lucrat tot ca sofer de tir in Italia. In 13ani am colindat toata europa, toata Rusia, am ajuns si in Asia. Stiu foarte bine ce conditii de securitate trebuie sa indeplineasca o parcare pentru tiruri si ce conditii trebuie sa aibe un sofer de tir in timpul pauzelor zilnice, sau saptamanale. Vad foarte multe cazuri de furturi din tir si de furat motorina din rezervoare si de aceea vreau sa particip la acest program, pentru a elimina aceste incoveniente, care produc pagube enorm de mari. Sunt intererasat sa aflu cat mai multe detalii despre proiect, ce ajutor pot avea din partea statului pentru a construi acest tip de parcare si ce conditii trebuie sa indeplinesc eu? Va multumesc anticipat!

 6. ParkoAdmin
  ParkoAdmin says:

  Bună ziua!
  Am transmis adresa dumneavoastră de e-mail către unul dintre experții noștri și veți fi contactat pentru mai multe informații despre implementarea acestui sistem de management al parcărilor securizate.
  Va mulțumim pentru interes și va dorim o zi frumoasă!

 7. KadraPr
  KadraPr says:

  Buna ziua!

  Vă mulțumim pentru interes!
  Am transmis solicitarea dumneavoastră către reprezentantul de vânzări zonal și va va contacta pentru o ofertă de preț.

  O zi frumoasa!

 8. Irimia Florin-Radu
  Irimia Florin-Radu says:

  Así dori si eu mai multe detalii despre actele necesare și timpul necesar deschideri unei parcări pentru camioane

 9. KadraPr
  KadraPr says:

  Bună ziua,

  Vă mulțumim pentru interes! Vă rog să ne lăsați un nr. de telefon și să ne spuneți din ce județ ne contactați, iar reprezentantul zonal de vânzări vă va contacta pentru mai multe informații. Va mulțumim și vă dorim o zi plăcută!

 10. Cristian
  Cristian says:

  Salut. Cu putin timp jn urma am vrut sa ma infiintez in „lumea” transporturilor dar am fost foarte descurajat cand am discutat cu cativa oameni ce fac acest lucru si mi s.au adus la cunostinta riscurile la care se supun toti soferii de camion cu privire la locurile de parcare, mai ales in romania. Proiectul dumneavoastra ar fi unul dintre cele mai de ajutor pentru transportul de marfuri. As vrea daca se poate, sa fiu pus in legatura cu un consultant al dumneavoastra pentru a-mi aduce la cunostinta conditiile ce trebuie sa indeplinesc si ce este de facut pentru demararea unui astfel de proiect.

 11. Popescu
  Popescu says:

  Buna ziua,

  As dori si eu mai multe detalii, pentru deschiderea unei parcari de tiruri + actele necesare si in cat timp s-ar putea realiza acest proiect cu ajutorul fondurilor Europene.
  Multumesc frumos si astept raspunsul dvs. !

  Cu stima,

 12. Alexandra
  Alexandra says:

  Buna ziua,
  Va rog să îmi dați toate detaliile necesare deschiderii unei astfel de parcare . Dețin un teren pe E 85 in Vrancea.multumesc

 13. KADRA Marketing
  KADRA Marketing says:

  Buna ziua!

  Va multumim pentru interesul dvs. fata de solutiile KADRA pentru managementul parcarilor automate pentru camioane! Am transmis datele dvs. de contact, atunci cand ne-ati scris, reprezentantului de vanzari alocat zonei dvs. Va stam la dispozitie daca aveti si alte intrebari!
  Zi frumoasa!

 14. KADRA Marketing
  KADRA Marketing says:

  Buna ziua!

  Va multumim pentru interesul dvs. fata de solutiile KADRA pentru managementul parcarilor automate pentru camioane! Am transmis datele dvs. de contact, atunci cand ne-ati scris, reprezentantului de vanzari alocat zonei dvs. Va stam la dispozitie daca aveti si alte informatii!
  O zi placuta!

 15. Iulia
  Iulia says:

  Sunt interesată de un proiect de acest gen
  As vrea mai multe detalii
  Vreau sa știu dacă se poate și cu teren in arenda sau doar pe proprietate personală ?
  Menționez ca am un restaurant pe DN 81 iar cererea este foarte mare din partea șoferilor de tir
  Mulțumesc anticipat

 16. KadraPr
  KadraPr says:

  Buna ziua,

  Va multumim pentru interes si va rog sa ne spuneti din ce judet ne contactati, pentru a transmite cererea dvs. reprezentantului zonal pentru o oferta de pret.

  Zi frumoasa!

 17. Biste Valerius
  Biste Valerius says:

  Sunt interesat de actele, aprobarile si pretul pt o astfel de parcare.Sunt din Resita Jud Caras-Severin.Multumesc

 18. Grebenisan Septimiu Vlad
  Grebenisan Septimiu Vlad says:

  Buna,

  As fi interesat in deschiderea unei astfel de afacere, o mica parcare pentru tiruri pe o suprafata de 83 Ari in Bistrita, judetul Bistrita-Nasaud. As dori cat mai multe detalii pe acest subiect.

  Multumesc anticipat,

  Vlad.

 19. Laura
  Laura says:

  Buna ziua,

  Detin un teren de 2ha si as vrea sa aflu mai multe detalii despre proiect si cum as putea sa transform acest trren intr-o parcare securizata.

 20. ady buda
  ady buda says:

  buna ziua,
  as fi interesat de un proiect sau o discutie privind modernizarea parcarii de camioane DN7 jud Huneodra

 21. Luca Florin
  Luca Florin says:

  Detin un teren de 9000 mp cu doua deschideri, una actuala de 34 ml la DN 2D Focsani – Tg. Secuiesc si una (drum exploatare existent momentan) cu posibilitate acces pe viitor la centura de nord a Municipiului Focsani care va face legatura cu viitoare autostrada A7. Cu cine pot lua legatura pentru un proiect de parcare tir, eventual daca este eligibil si pentru finantare cu fonduri europene…Multumesc

 22. Marin Ghionoiu
  Marin Ghionoiu says:

  Sunt interesat pentru realizarea unei parcari pe o suprafata de 15000 mp pecentura municipiului Targoviste. Va rog sa- mi transmiteti de ce documente este nevoie pentru o oferta tehnica si financiara.
  Multumesc

 23. KADRA Marketing
  KADRA Marketing says:

  Va multumim pentru interesul manifestat pentru solutiile KADRA dedicate parcarilor. Am transmis mesajul dvs catre colegii nostri care va vor contacta cu un raspuns.

 24. KADRA Marketing
  KADRA Marketing says:

  Va multumim pentru interesul manifestat fata de solutiile KADRA dedicate parcarilor. Am transmis mesajul dvs catre colegii nostri care va vor contacta pentru un raspuns.

 25. raduta geta
  raduta geta says:

  Buna ziua,
  Suntem interesati sa construim o parcare de Tir-uri de genul celor prezentate de firma dvs. Detinem 17000m patrati teren situat pe DN23(actuala sosea Focsani-Galati) exact la nodul rutier al autostrazii in constructie- A7.In momentul de fata functionam aici ca Service autorizat Camioane din anul 2009..Dimensiuni teren: deschidre 78m liniari, lungime 202m liniari Gandim sa oferim un complex de servicii gen: parcare Tir-uri la standarde europene( cu toate utilitatile: parcare,servit masa, dus,toalete, ), reparatii camioane, statie alimentare carburanti.starie ITP.Am dori sa ne consultam cu specialistii dvs in vederea realizarii acestui proiect.

 26. KADRA Marketing
  KADRA Marketing says:

  Buna ziua! Am înregistrat solicitarea Dvs și va mulțumim pentru interes. Colegii noștri vor reveni cu detalii pe adresa de contact pe care ne-ați lăsat-o.

 27. KADRA Marketing
  KADRA Marketing says:

  Buna ziua! Am înregistrat solicitarea Dvs și va mulțumim pentru interes. Colegii noștri vor reveni cu detalii pe adresa de contact pe care ne-ați lăsat-o.

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *