Uși TORMED cu protecție la radiații

Un spital modern, cu aparatură modernă, are nevoie și de uși speciale care să îndeplinească anumite caracteristici pentru fiecare necesitate în parte. Gama TORMED dispune de uși automate etanșe si semietanșe pentru salile de operatii, usi automate batante pentru accesul persoanelor cu dizabilități, rapide automate pentru unitățile de primiri urgențe, cu protecție la radiații, dar și de ferestre pentru transferul intrumentarului, soluții de protecție la foc sau sisteme de management al parcărilor pentru spitale.

Ușile Tormed cu inserturi de plumb se utilizeaza in zonele unde exista dispozitive medicale care emit radiatii si se gasesc in doua variante constructive: pivotante sau culisante. Pot fi fabricate din oţel inoxidabil, din oţel zincat vopsit sau pot fi placate cu HPL. Grosimea inserturilor de plumb se stabileste în funcţie de necesităţile pe care le impune proiectul, care in general trebuie sa aiba avizul CNCAN (Comisia Nationala pentru Controlul Activitatilor Nucleare). Se pot realiza uşi cu inserturi de plumb între 0,5 mm şi 6mm. Cele mai întâlnite solicitări sunt cele care prevăd inserarea unei folii de plumb de 2 mm.

Fiecare uşă respectă standardele medicale europene. În plus, o serie de elemente constructive favorizează păstrarea igienei, permit curăţarea rapidă şi rezistenţa la produse chimice de curăţare.

Pentru uși TORMED cu protecție la radiații este recomandat sistemul de automatizare Tormed X-Ray, construit special pentru uşi glisante cu o greutate sporită. În plus acest sistem permite sincronizarea uşilor cu aparatura de radiologie, blocând accesul neautorizat în timpul funcţionării aparatului.

O serie de proiecte din domeniul medical beneficiaza de solutiile TORMED: Spitalul Gomoiu din București unde au fost montate aproximativ 800 de uși, printre care uși radiologie (uși cu plumb), automatizări de uși culisante etanșe, uși placate cu HPL pentru saloane. Uși de radiologie din gama TORMED se găsesc și la spitalul Sf. Ioan Suceava, în număr de 4 sau la Clinica Privată de Oncologie Amethyst din București, unde au fost montate uși batante automate de radiologie (uși plumb).

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *