Usi sectionale industriale

Producție în siguranță cu soluțiile de acces KADRA la fabrica de carne și mezeluri Diana din Vâlcea

Usi rezistente la foc, usi antifoc

Usi sectionale industriale pentru încăperi cu temperaturi joase, controlate

KADRA a echipat noua clădire a fabricii de carne și mezeluri Diana din Râmnicu Vâlcea cu un sistem de usi sectionale industriale pentru diverse zone specifice activității de prelucrare a cărnii în condiții optime de siguranță alimentară.

În funcție de destinație și specificul activității, fiecare clădire are nevoie de soluții adaptate în ceea ce privește accesul. Iar atunci când este vorba despre industria alimentară, parametrii care țin de temperatura controlată sau respectarea regulilor de igienă sunt esențiali pentru o bună desfășurare a activității.

Fabrica de carne și mezeluri Diana din Râmnicu Vâlcea este o companie românească de tradiție aflată în topul abatoarelor din România și al producătorilor de preparate din carne cu capital 100% românesc. Extinderea liniei de fabricație din Vâlcea a presupus o investiție importantă și o grijă deosebită pentru soluțiile cele mai potrivite desfășurării activității în condiții maxime de siguranță.

Alături de specialiștii KADRA, proiectanții fabricii au ales un sistem complex de usi sectionale industriale adaptate pentru diverse zone și fluxuri de activități.

Astfel, pentru zonele cu temperatură controlată s-a optat, în funcție de segmentul de producție specific, pentru uși metalice glisante și batante potrivite pentru temperaturi între 0C si +8oC, uși batante, model Flip-Flap, din PVC de 5mm, transparent pentru temperaturi foarte scăzute de -25oC, dar și usi sectionale industriale cu obturator termic. Aceste uși foarte specializate funcționează în cele mai dure condiții de temperatură și trafic, asigurând etanșeizarea zonelor închise pentru a păstra temperatura și condițiile de mediu constante.

sisteme andocare

Usi sectionale industriale – sistem de uși rezistente la foc

Siguranța oamenilor și a bunurilor este prioritară în orice proces industrial, de aceea, pentru fabrica de carne, specialiștii KADRA au propus o solutie de usi sectionale industriale reprezentată de un sistem performant și robust de uși metalice rezistente la foc, concepute să favorizeze substanțial maximizarea proprietăților materialelor din care sunt fabricate. 

În plus, într-o astfel de unitate, operațiile de încărcare-descărcare au o frecvență mare și trebuie să dispună de soluții de acces care să eficientizeze pe de o parte consumul de energie (să evite transferul termic) din încăperile de unde se încarcă marfa, dar și să permită un flux rapid de transfer. Rampa hidraulică și ruloul metalic industrial cu acționare automată sunt soluțiile pe care echipele KADRA le-au implementat la Vâlcea și care sunt special destinate aplicațiilor de trafic intens.

Așadar, la fabrica Diana din Râmnicu Vâlcea, KADRA a propus și a implementat un sistem complex de soluții adaptate nevoilor concrete, traduse în respectarea condițiilor stricte de producție, cu grijă pentru echipele care lucrează acolo dar având mereu ca obiectiv eficientizarea fluxurilor.