Modernizarea UPU Craiova cu uși culisante, sisteme automate de acces și de protecție la foc de la KADRA

uși culisante, usi upu, UPU Onesti, usi automate

Circulație liberă și sigură în spital: uși culisante curate și uși semietanșe

Unitatea de Primiri Urgențe a spitalului Județean Craiova trece printr-un amplu proces de modernizare și extindere, lucrările fiind inițiate din bugetul propriu al Consiliului Județean Dolj și preluate apoi spre finanțare printr-un proiect cu fonduri nerambursabile.

De altfel, mobilizate de nevoia generată de pandemia de Covid-19 care a pus mare presiune pe spitale, mai multe unități medicale din România au început procese de modernizare sau extindere a zonelor de primiri urgențe. Astfel de proiecte sunt mai mult decât necesare, fiind un pansament pe rana infrastructurii spitalicești din România. Nevoia de spitale noi, construite de la zero, rămâne însă la fel de stringentă.

Uși culisante curate de la KADRA pentru un spital modern și sigur

KADRA a participat la acest proiect, inițiat încă din 2018, cu soluții specifice de control acces. Echipele noastre au montat la UPU Craiova automatizări pentru uși batante pentru saloane. Acest tip de ușă de salon corespunde cerinţelor de medii controlate din spitale, constructorilor, montatorilor şi, prin design-ul rafinat, satisface şi viziunea arhitecţilor. Totodată, uşa are o construcţie care nu permite depunerea prafului, având, opțional, un geam coplanar cu blatul; datorită materialelor folosite (HPL) poate fi curăţată cu substanţe specifice fără a se degrada.

Au fost montate și uși culisante automate care să înlesnească circulația între diverse zone ale secției nou construite precum și uși metalice rezistente la acid antimicrobian. Vorbim, așadar, despre soluții special concepute pentru funcționalitățile specifice unui spital care sa faciliteze un acces rapid și sigur între diverse zone, posibilități de igienizare frecventă cu substanțe biocide specifice (deci ușile trebuie să fie făcute din materiale rezistente la astfel de soluții).

usa rapida, usa UPU, uși culisante

Protecția la incendii asigurată prin cortine rezistente la foc

Siguranța la incendii pentru spitalele din România este un subiect mereu arzător, multe dintre spitalele vechi au sisteme depășite de securitate la incendii și nu de puține ori s-au întâmplat incidente dramatice în unitățile medicale.

La UPU Craiova s-a urmărit și sporirea nivelului de securitate la incendii, conform normativelor în vigoare și au fost montate două cortine exterioare rezistente la foc. Cortinele rezistente la foc sunt produse inovatoare ce folosesc un material flexibil, subțire și ușor (țesătură de fibră de sticlă armată cu oțel inoxidabil înalt aliat), cu rezistență la foc.

În unele situații pot fi o alternativă pentru ușile glisante rezistente la foc. Un avantaj al unei cortine rezistente la foc îl constituie faptul că nu necesită spații mari libere în jurul golului pe care îl închide. Acestea stau în poziția „normal deschis” și se închid gravitațional la declanșarea unui incendiu. Deschiderea (ridicarea cortinei) se face de către un mic motor electric și sunt echipate cu un panou de comandă. Închiderea lor poate fi declanșată de centrala de fum a clădirii sau de senzori de fum independenți.

Alte proiecte KADRA în spitale

Și Spitalul Județean din Bistrița a trecut în ultimii ani printr-un proces de modernizare și acolo echipele noastre au montat aproape 100 de uși manuale. De asemenea la Spitalul Județean Alba, colegii noștri montează uși noi în cadrul unui proiect de extindere a zonei de urgenț