Soluțiile versatile de ventilație naturală pentru sănătate și economie de energie

Confort în interior

Suntem cu toții de acord că omul modern petrece mult timp în interior (la birou sau acasă) și mai puțin timp în natură.

Spațiile închise reprezintă de multe ori și un mediu cu parametri bine controlați pentru a sigura confortul locuitorilor (temperatură, umiditate). Spațiile mari de birouri sunt prevăzute cu sisteme de climatizare complexe care sunt și mari consumatori de energie și care vehiculează un aer condiționat, filtrat. Cert este că oamenii au nevoie de aer natural iar acesta poate fi furnizat printr-o soluție simplă de automatizare a ferestrelor clădirilor, o tehnologie simplă și la îndemână care contribuie mult la crearea unui sentiment de libertate pentru beneficiari.

Ferestre acționate automat pentru aer curat

Automatizările de ferestre au rolul vital de evacuare a gazelor fierbinți în cazul unui incendiu dar ajută semnificativ și ventilație zilnică a încăperilor.

Automatizarea ferestrelor deschide o gamă largă de posibilități pentru generarea de concepte arhitecturale creative, inteligente și inovatoare, aducând o serie de beneficii pe mai multe zone:

Beneficii:

  • reducerea consumului de energie al sistemelor de aer conditionaț;
  •  îmbunătățirea calității aerului interior;
  • evacuarea gazelor fierbinți în caz de incendiu;

Cum se realizează ventilația naturală prin automatizarea ferestrelor?

Prin montarea unei unități de comandă de confort, responsabilă cu controlul ventilației Aceasta este prevăzută cu senzori specifici pentru temperatură, vânt, ploaie. Astfel, conform unui algortim stabilit dinainte, ferestrele se pot deschide seara sau dimineața când este mai răcoare. Înmagazinând o cantitate de aer proaspăt și rece în încăpere, se reduce și consumul de energie prin limitarea folosirii sistemelor centralizate de ventilație. În general, sistemele centralizate de încălzire, ventilație și aer condiționat sunt energoface (consumă până la 20-30% din toată energie de care are nevoie o clădire de birouri).

Această automatizare destinată ferestrelor poate fi integrată simplu și ușor cu sistemul existent de management al clădirii (BMS). Ideal este ca avantajul pe care îl aduce o astfel de unitatea de comandă de confort să fie integrat de la bun început în conceptul spațiului respectiv, însă poate fi adăugat și ulterior.
Soluțiile KADRA de automatizări de ferestre se adresează atât domeniului comercial, industrial cât și celui rezidențial. De asemenea, solutiile noastre permit sincronizarea motoarelor pentru a deschide suprafețe vitrate de mari dimensiuni sau un număr foarte mare de ferestre.

În domeniul comercial si rezidențial, venim cu o serie de automatizări moderne care oferă și funcții hi-tech: control din telefonul mobil, tabletă sau calculatorul personal, integrarea în sisteme moderne de control al casei (domotică). Totul pentru mai mult confort în spații unde ne petrecem mare parte din timp.

Trapa de fum pentru aerisire pe casa scării

Dacă prin automatizări inteligente, ferestrele devin opțiuni foarte versatile de ventilație naturală, trapele de fum se dovedesc a fi soluția ideală atunci când vorbim de proiecte rezidențiale cu mai multe etaje și numeroase apartamente pe aceeași scară. Aceasta se montează pe acoperișul imobilului și îndeplinește roluri multiple : de aerisire a scării blocului, de iluminare naturală, de desfumare, în caz de incendiu, de vizitare a acoperișului.

Printr-un sistem de automatizare legată la o stație meteo, trapele pot realiza” inteligent” ventilarea incintelor.

Trapele sunt actionate doar electric iar la comanda sistemelor de management al cl adiri vor deschide un unghi mai mic sau mai mare in fucntie de necesarul de ventilatie, iar in cazul unui incendiu acestea se vor deschide complet.

Pentru acesul pe acoperis vom porni programul de mentenata care va ecamota tra
Skymax este o soluție KADRA pentru trape care începlinește toate rolurile descrise mai sus, respectând și normativele prevăzute de lege pentru protecția la foc.

Sănătatea, siguranța și confortul nostru ar trebui să fie o prioritate indiferent de destinația spațiului unde ne petrecem timpul, că este acasă sau la birou, iar la KADRA suntem preocupați să aducem mereu cele mai noi tehnologii astfel încât să contribuim la crearea de spații perfecte pentru viață.

Dacă vreți să beneficiați de consultanță specializată din partea KADRA pe soluțiile de ventilație naturală prezentate mai sus, vă invităm să ne lăsați un mesaj mai jos: