blank

Soluții automate de acces și sistem de parcare Parkomatic de la KADRA pe Stadionul Arcul de Triumf

Pentru cel mai nou stadion din București, arena Arcul de Triumf, KADRA a instalat un sistem de uși metalice și uși rezistente la foc, sistemul automat de parcare, Parkomatic, precum și sistemul de acces pentru hotelul din incinta complexului sportiv.

Cui nu-i este dor de atmosfera vibrantă a unui meci pe stadion? În această perioadă dificilă când multe dintre competiții au fost suspendate sau au fost jucate fără public, vestea bună este că au continuat lucrările de modernizare sau reconstrucție la multe dintre stadioanele din capitală și nu numai. Unul dintre proiectele ce vor fi finalizate pe timp de pandemie este stadionul Arcul de Triumf.

Stadionul nou va avea peste 8.000 de locuri și se bucură de dotări de ultimă generație, vedeta fiind gazonul natural hibrid (gazon natural cu fibre artificiale), similar cu cel de pe Allianz Arena din Germania. Noua arenă va avea vestiare dintre cele mai moderne pentru sportivi și arbitri, spații pentru mass-media, sală de conferințe, puncte de prim-ajutor pentru spectatori (la fiecare tribună), centru de recuperare pentru sportivi (de tip SPA şi medicină sportivă cu dotări aferente), spații pentru presă, VIP, spații de cazare și 170 de locuri de parcare pentru spectatori, Stadionul Arcul de Triumf se va putea compara cu oricare dintre stadioanele lumii.

Siguranța spectatorilor și a sportivilor a fost una dintre preocupările centrale atunci când s-a început procesul de renovare. Peste 200 de uși tehnice și uși rezistente la foc (atât uși exterioare, cât și interioare) au fost montate de KADRA în această structură complexă. În cazul declanșării unor incidente, ușile sunt astfel proiectate încât să reziste la temperaturi extrem de ridicate și să împiedice răspândirea focului. Ușile de la KADRA sunt rezistente expunerii la foc pe perioade de 60, 90 și 120 de minute, în funcție de specificul amplasării fiecăreia dintre ele și au certificări internaționale CE.

blank

Proiectul de la Arcul de Triumf conține și un hotel, situat în incinta stadionului, pentru care KADRA a furnizat și montat ușile a peste 40 de camere, fiecare dintre ele dotate cu sistem de acces pe bază de cartelă.

De asemenea, pentru fluidizarea traficului, parcarea destinată stadionului a fost dotată cu sistem Parkomatic oferit de KADRA, prevăzut cu sistem de control acces intrare/ieșire și case automate pentru plata cash sau card.

Proiectele mari aduc și provocări mari, însă echipele KADRA sunt mereu pregătite cu cele mai bune soluții de acces pentru a oferi o experiență confortabilă și sigură pe stadioane, în spitale sau în centre comercial.