Luminatoare fixe și modulare KADRA montate la ASA Cons Romania

Luminatoare fixe și modulare KADRA montate la ASA Cons Romania

Am finalizat, recent, montarea a nu mai puțin de 12 luminatoare pentru ASA Cons Romania, unul dintre cei mai importanți producători românești de prefabricate, din beton, pentru construcții nerezidențiale.

Proiectul a fost unul complex, cu particularități specifice unei construcții industriale, astfel că inginerii KADRA specializați în soluții de acces automat pentru clădiri industriale și centre logistice au analizat proiectul și au recomandat cele mai potrivite soluții, care să rezolve atât nevoia de aerisire a spațiului, cât și asigurarea iluminării naturale.

Care a fost solicitarea ASA Cons Romania?

Fiind un spațiu destinat în special, sudurii, se degajează o cantitate mare de fum, astfel că ASA Cons Romania avea nevoie de o soluție de evacuare a fumului respectiv.

Totodată, fiind vorba de un spațiu industrial, de mari dimensiuni, clientul avea nevoie și de o soluție de iluminare naturală.

Analizând proiectul, inginerii KADRA au venit cu recomandarea să montăm atât luminatoare, cât și trape de ventilație, dar și vitraje verticale.

Ce soluții de acces automat s-au montat?

În primul rând, a fost montat un luminator modular, cu dimensiunea de 2×90 m, care are avantajul că permite pătrunderea unei cantități de lumină de până la 5 ori mai mare decât în cazul ferestrelor verticale. Acesta a fost montat împreună cu 6 trape de ventilație, care asigură atât ventiația zilnică, cât și aportul de lumină. Unul dintre benficiile majore ale montării de trape de ventilație îl constituie faptul că reprezintă o construcție ușoară, care asigură un transfer optim de lumină și necesită deschidere cu motor electric 230V, cursă 300mm.

S-au montat, de asemenea, 12 vitraje verticale cu dimensiunea de  5,8×1,5 m, cu trapă de ventilatie inclusă, de dimensiuni 1,1×1,5 m, care are închidere cu policarbonat opal alb cu o grosime de 16 mm, care permite trecerea luminii.

Fiind vorba de un spațiu de mari dimensiuni, inginerii KADRA au montat și 11 luminatoare fixe, cu dimensiunea de 1,4×2,3 m. Luminatoarele fixe KADRA reprezintă soluția ideală atunci cânnd este necesară pătrunderea luminii naturale în spațiul interior, pe toată durata zilei, în special pentru spații în care activitatea desfăsurată are nevoie de o lumină puternică, așa cum este și cazul proiectului ASA Cons Romania, iar lumina artificială nu constituie o opțiune.

Au mai fost montate 11 trape de ventilație, cu  dimensiuni 1,4 x2,3 m. Trapele de ventilație naturală KADRA montate la ASA Cons Romania sunt concepute pentru a satisface nevoia de a reduce masa de aer cald, care se ridică în partea superioară a clădirii, reprezentând o soluție de ventilare fără zgomnot și accesibilă din punct de vedere economic.

Mai multe informații despre soluțiile de  luminatoare fixe și modulare KADRA, puteți citi accesând pagina dedicată din site sistemelor de ventilație!

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *