KADRA, cel mai important furnizor de soluții integrate pentru automatizarea și managementul accesului din România se alătură grupului EMI, lider în domeniul soluțiilor industriale de acces

Casa KADRA

Compania KADRA , cel mai important furnizor de soluții integrate pentru automatizarea și managementul accesului din România, intră într-un parteneriat strategic împreună cu EMI Group, lider european în domeniul soluțiilor industriale de acces

După 30 de ani de experiență acumulată, inovații și proiecte majore în portofoliu, prin acest nou parteneriat, KADRA, alături de Grupul EMI, devine lider al pieței de soluții și servicii pentru automatizarea accesului în orice domeniu.

Grupul EMI, cu o cifră de afaceri și un EBITDA estimate la finalul anului 2023 de 26 mil EUR și respectiv 7 mil EUR este lider în domeniul sistemelor industriale de acces, cu un portofoliu important pe zona de mentenanţă, dar şi un flux solid de proiecte noi, atât din segmentul industrial-logistic, cât şi din zona de retail.

Începând cu 1 Decembrie 2023, KADRA se va alătura grupului, din care, în acest moment fac parte: EMI Equipement Maintenance Industrie, Decran Belgia, Access Systems Belgia. Datorită sinergiei de expertize, companiile din cadrul grupului creează o structură complementară, devenind astfel o forță în piața construcțiilor.

Kadra se alatua Grupului EMI

Grupul EMI are obiective ambițioase de creștere, urmărind consolidarea poziției pe piața europeană și expansiunea pe altele noi. După achiziția a două companii belgiene de profil, EMI Group a continuat dezvoltarea prezenței sale în Europa Centrală și de Est, iar prin tranzacția de M&A cu KADRA își propune să integreze experiența companiei românești în operațiunile sale, mai ales în sectoare precum cel medical, comercial sau de smart mobility.

Prezentă de peste trei decenii pe piața construcțiilor de la noi, KADRA este o companie antreprenorială românească fondată la Cluj-Napoca, specializată în furnizarea de soluții pentru automatizarea și managementul accesului. La finele acestui an, KADRA estimează că va atinge o cifră de afaceri de 12 mil EUR și un EBITDA de 1,2 mil EUR, cu o echipă de aproape 90 de specialiști.

Prin alăturarea la grupul european EMI Group, echipa KADRA fructifică o oportunitate importantă de amplificare a performanței, prin unificarea know-how-ului la nivelul tuturor entităților grupului.

Astfel, în timp ce EMI Equipement Maintenance Industrie vine cu experiență în special în domeniul industrial, KADRA o completează cu cea din domeniul medical (în aria de spitale și clinici atât din sectorul public cât și din cel privat) și cu soluții integrate de management automat al parcărilor publice și private. Colaborarea dintre cele două companii devine, așadar, o oportunitate de creștere a competențelor care va duce la un avantaj competitiv semnificativ.

Vedem acest parteneriat ca pe un mare avantaj atât pentru KADRA, cât și pentru EMI International”, spune Octavian Fanea, CEO KADRA. „Este un prilej pentru companiile noastre să alăture competențe din ariile în care excelează fiecare dintre ele.

Spre exemplu, noi, la KADRA, ne propunem să creștem pe segmentul de servicii tehnice așa că nu pot decât să mă bucur că voi avea un partener cu foarte bune competențe tehnice și care a dezvoltat un business solid în zona de servicii. În schimb, la KADRA ne mândrim cu o experiență bazată pe o istorie de 30 de ani în furnizarea de soluții de acces pentru unitățile medicale private sau publice la a căror modernizare am contribuit substanțial în ultima perioadă . Acesta este doar un exemplu. În mod cert, împreună, unindu-ne experiența, vom avea ocazia să fim mult mai buni și să aducem plus valoare tuturor clienților noștri, atât pe zona de soluții de management automat al accesului, cât și pe cea de servicii asociate. Suntem onorați să fim parteneri cu toți cei implicați în acest grup care devine mai puternic pe zi ce trece, care a depășit deja granițele României și care intenționează să crească prin noi achiziții de companii valoroase în Europa Centrală și de Est.”, a mai adăugat CEO-ul KADRA Tech.

„În calitate de CEO al EMI Group, sunt încântat să anunț că integrarea Kadra în proiectul nostru reprezintă o etapă semnificativă în evoluția ofertei noastre pe piața din România. Această tranzacție marchează a treia noastră operațiune în mai puțin de doi ani, și avem intenția să menținem acest ritm, realizând minim două tranzacții pe an.

Fiecare entitate prezentă în România, indiferent dacă este vorba de EMI sau Kadra, își va păstra identitatea și va continua să funcționeze autonom. Fiecare companie își va menține abordarea distinctă pe piață, iar cele două societăți ale noastre se completează perfect. Intenționăm să unim anumite resurse pentru a consolida împlinirea echipele noastre și pentru a îmbunătăți calitatea serviciilor oferite clienților.

Implicarea fondatorilor Kadra în cadrul grupului este neprețuită, iar împreună continuăm misiunea noastră de a deveni principalul actor european în domeniul mentenanței sistemelor de acces, independente și multimarcă.

Sunt entuziasmat la ideea de a ataca noi recorduri de performante în România, această piață reprezintă pentru noi un laborator de dezvoltare a soluțiilor de mentenanță. Cu o echipă de 200 de specialiști în sisteme de acces, suntem pregătiți să servim clienții și partenerii noștri cu devotament și expertiză, la un nivel de servicii de neegalat în Europa.” a declarat Jérôme France, CEO EMI International.

Cele două companii rămân entități juridice separate, care acționează independent, fiecare păstrându-și identitatea și continuând să funcționeze autonom, cu abordare distinctă pe piață, însă creând sinergiile optime în beneficiul creșterii businessului dar și al îmbunătățirii calității serviciilor oferite clienților. Acționarii KADRA devin acționari în grupul EMI, în timp ce grupul devine acționarul KADRA. Totodată, managementul KADRA va rămâne neschimbat, cu Octavian Fanea ocupând poziția de CEO al companiei și cu aceeași echipă de ingineri de vânzări și tehnicieni dedicată identificării și personalizării soluțiilor optime de automatizare a accesului pentru orice proiect.

Despre KADRA

Cu o experiență de 30 de ani, KADRA este singura companie din România care oferă soluții tehnice integrate de inginerie și management al căilor de acces. Fie că este vorba de soluții de automatizare a ușilor, porților și ferestrelor, de managementul parcărilor (Parkomatic) sau de sisteme automate de evacuare a fumului, KADRA inovează continuu, asigurând partenerilor săi servicii complete, de la consultanță până la proiectare, execuție și mentenanță, totul pentru sporirea confortului și sentimentului de siguranță.

Printr-un model de business integrat și know-how inovativ, KADRA este primul one-stop-shop care pune la dispoziție toate soluțiile și sistemele de acces pentru clădiri rezidențiale, industriale, pentru unități medicale,  spații urbane și locuințe individuale.

KADRA reinventează spațiul cotidian, pentru ca oamenii să se simtă confortabil, liberi și protejați. Primele plăți cu cardul sau opțiunea plății contactless cu smartphone-ul la stația automată de plată a parcării, primele lucrări de anvergură cu policarbonat din România, primele uși automate ermetice pentru sălile de operații sau cea mai mare și securizată parcare de tiruri nu doar din țară, ci și din Europa de Est sunt doar câteva dintre realizările de pe piața soluțiilor automate de acces de la noi din țară implementate cu succes de KADRA.

Fondată în 1993, compania KADRA înseamnă astăzi mii de proiecte finalizate de o echipă valoroasă de peste 90 de oameni care au atât know-how-ul, cât și deschiderea de a pune la dispoziția clienților experiența acumulată în timp.

Despre EMI International

EMI este un lider recunoscut la nivel mondial în industria sistemelor industriale de acces. De la înființarea sa în anul 2000, compania s-a specializat în furnizarea de soluții integrate de consultanță, proiectare, fabricare, montare, mentenanță și service pentru soluții industriale de acces în diverse sectoare, inclusiv în industrie, centre comerciale și centre logistice. EMI, în urma achizițiilor companiilor Decran și Acccess Systems din Belgia, operează facilități de asamblare în România și Slovacia, precum și capacități de service și mentenanță în România și Belgia.