0737 975 305 | contact@kadra.ro
- Cluj – Napoca – Strada Nikola Tesla nr. 15, Tetarom I
- București – Sos. Dudești-Pantelimon nr. 42
- Timișoara – Strada Cloșca, nr. 66
Navighează rapid
- Uși automate
- Uși medicale
- Uși antifoc
- Uși industriale
- Bariere automate
- Porți automate
- Stații încărcare vehicule electrice
- Policarbonat compact
- Trape de fum
- Luminatoare
- Turnicheti
- Parcometre
- Parcometru
- Trape desfumare
- Usi rezistente la foc
- Usi antifoc
- Usa glisanta etansa
- Statii incarcare vehicule electrice
- Usi batante automate
- Bariere parcare
- Bariera automata
- Pavaj ecologic
- Protecție la foc
- Policarbonat compact
- Desfumare și ventilație
- Bariere auto
Noutăți
- Trape de fum cu acționare pneumaticăoctombrie 30, 2023 - 9:13 am
- Trape desfumare 100% electriceseptembrie 25, 2023 - 9:49 am
- Modernizare parcare automată subterană la Sala Polivalentă din Clujaprilie 7, 2023 - 8:10 am
- Sistem integrat de control al accesului la Aparthotel Atlas din Piatra Neamțfebruarie 22, 2023 - 4:30 pm
- Uși automate și trape de fum de la KADRA pentru Momaxfebruarie 22, 2023 - 4:16 pm
- Uși automate de la KADRA pentru magazinul cash&carry OBLIO din Târgu Mureșfebruarie 22, 2023 - 3:59 pm
- Sistem de parcare automată Parkomatic pentru telegondola și pârtia olimpică Borșa din Maramureșdecembrie 20, 2022 - 9:25 am
- Sistem de parcare de la KADRA pentru Coratim Clujdecembrie 12, 2022 - 4:45 pm
Cele mai căutate soluții
- Bariera acces auto
- Bariera automata
- Bariere auto
- Bariere automate
- Bariere parcare
- Cortine si usi antifoc
- Sistem usa glisanta
- Usa glisanta etansa
- Usa sectionala
- Usi automate
- Usi batante
- Usi industriale
- Usi metalice antifoc
- Usi rezistente la foc
- Usi sectionale
- Parcometru
- Parcometre
- Statii incarcare electrice
- Turnicheti
- Desfumare
- Trape desfumare
- Porți automate
- Policarbonat compact
Componentă importantă a protecției în caz de incendiu, cu rol în evitarea producerii de victime și în limitarea pagubelor materiale, desfumarea se face conform scenariului de securitate la incendiu, în parametri clar stabiliți. Scenariul la incendiu va menționa (în funcție de tipul clădirii, de importanța ei, de sarcina termică, de procesele desfășurate în clădire etc.) o anumită Arie Aerodinamică (Aa) ce trebuie asigurată în caz de incendiu. Plecând de la această valoare, în funcție de cerințele proiectului, se vor alege soluțiile optime de desfumare. Specialiștii KADRA sunt, oricând, disponibili, pentru a vă propune soluția optimă, conformă normativelor naționale și europene în vigoare (P118, EN 12101), oferind cea mai bună calitate, pentru bugetul disponibil.
Trape de fum pentru hale industriale
Cel mai adesea, pentru spațiile de producție, pentru gurile de evacuare a fumului în caz de incendiu sunt alese trape de fum pneumatice. Sunt o soluție economică, fiabilă, verificată în timp, iar o soluție de desfumare corect concepută și realizată va spori gradul de siguranță la incendiu al clădirii și va garanta obținerea avizului de securitate la incendiu, de la IGSU.
Două dintre proiectele KADRA de la sfârșitul anului 2021 au presupus conceperea și realizarea unor soluții de desfumare pentru hale de producție și depozitare, bazate pe trape de fum pneumatice. Ambele proiecte sunt hale industriale și fiecare dintre ele a venit cu cerințe specifice, pe care KADRA le-a îndeplinit întocmai.
Trape de fum hală depozitare
La hala de depozitare a Electromecanica Ploiești, care are ca principală activitate producția echipamentelor complexe cu destinație militară și civilă, KADRA a furnizat și instalat 5 trape, de 1000 x 1300 mm, acționate de cilindru pneumatic telescopic, cu 3 segmente (ultima treaptă de deschidere fiind cu lichid hidraulic, pentru amortizarea șocului). Cupola mobilă a trapei (din policarbonat celular termoformat, pe ramă din aluminiu, cu un coeficient de izolare termică de 1.8 W/mpK) se deschide la un unghi de 140 grade, iar fiola termică de siguranță la deschidere este calibrată la 68 grade Celsius.
Pentru ventilație zilnică, trapele de fum au fost dotate cu o ramă suplimentară, acționată de un motor electric cu cursă de 300 mm.
Trapele de fum au fost montate pe un acoperiș cu învelitoare din tablă cutată și, în consecință, au fost produse cu baze (socluri) termoizolate, profilate exact conform tablei cutate folosite la acoperiș.
Fiecare trapă a fost dotată dotată cu sistem de deschidere din exterior, asigurat, pentru executarea facilă a operațiunilor de inspecție, revizie și mentenanță, care trebuie efectuate regulat, conform legii.
Într-un domeniu atât de sensibil precum producția de armament, siguranța echipamentelor, a produselor în curs de realizare sau finalizate și depozitate, a oamenilor, este cu atât mai importantă cu cât, orice accident poate evolua spre o situație extrem de gravă, cu urmări dramatice
Trape de fum hală producție
La Electroprecizia S.A. Brașov, companie românească cu peste 80 de ani experiență în producția de motoare electrice, KADRA a furnizat 28 de trape de fum pneumatice, 2000 x 2500 mm, care asigură o suprafață utilă de desfumare de peste 92 mp, conform scenariului de securitate la incendiu.
Cursa actuatorului pneumatic, cu protecție anti-șoc hidraulică pe ultima treaptă de deschidere, este de 1600 mm. Este asigurat, astfel, un unghi de deschidere de cel putin 140 grade.
Având în vedere că, în hala de producție, se desfășoară procese termice, care ridică temperatura ambientală, fiolele termice de siguranță au fost calibrate la 93 grade Celsius, pentru a preveni deschiderea accidentală a trapelor de fum.
Trapele de fum au fost montate pe baze (socluri) de 300 mm înălțime, din tablă zincată de 1 mm grosime, cu termoizolație.
Dată fiind activitatea care se desfășoară în respectiva hală (producție motoare electrice, turnare produse din aluminiu, vopsire în câmp electrostatic), siguranța oamenilor și a echipamentelor, mai ales în caz de incendiu, a reprezentat o prioritate pentru beneficiar.
Trape de fum – arie geometrică, arie aerodinamică
O confuzie destul de des întâlnită, atunci când sunt alese trapele de fum, este cea care prin care se pune semnul egalității între Aria Geometrică (Av) și Aria Aerodinamică (Aa) ale unei trape de fum.
În scenariul la incendiu, suprafața minimă de desfumare / aria utilă de desfumare (suprafața minimă pe care gurile de evacuare a fumului trebuie să o asigure) face referire la Aria Aerodinamică a trapelor de fum, nu la Aria Geometrică.
Fiecare trapă de fum vine cu documente de conformitate (Declaratie de Performanță) și cu o etichetă din care trebuie să reiasă clar care este Aria Aerodinamică asigurată de trapa respectivă. De exemplu, o trapă cu dimensiunile (lumina) de 2 m x 1m, va avea aria geometrică de 2 mp, iar dacă are un coeficient aerodinamic de 0.75, va asigura o arie aerodinamică de 2 x 0.75 = 1.5 mp. Dacă scenariul la incendiu solicită o suprafață efectivă de evacuare a fumului de 3 mp, vor fi necesare două trape de 2 mp arie geometrică (4 mp în total), ce au un coeficient aerodinamic de 0.75. Evitarea acestui tip de confuzie vă asigură că nu veți avea probleme la autorizarea soluției de desfumare, de către IGSU. Alături de suprafața utilă de desfumare, conform normativelor în vigoare, amplasarea trapelor de fum (gurilor de evacuare) trebuie făcută judicios, în funcție de configurația spațiului și de geometria structurii acoperișului, astfel încât, în caz de incendiu, desfumarea să fie eficientă.
Bineînțeles, se va acorda atenție izolării termice, trapele se vor realiza cu socluri (baze) adaptate învelitorii acoperișului, iar montajul se va face respectând regulile ce asigură împiedicarea infiltrațiilor de apă, din ploaie și zăpadă.
Indiferent de tipul de hală de producție sau de depozitare oentru care aveți nevoie de o soluție de desfumare, KADRA vă asigur serviciul complet (consiliere, concepție, furnizare, instalare, service și mentenanță), la un nivel de profesionalism garantat de cei peste 25 de ani de experiență în domeniu.
Cere o ofertă dacă ai nevoie de o soluție similară pentru proiectul tău!