Sisteme ventilatie
Ventilatie prin trape si prin automatizarea ferestrelor
Ventilatie prin trape si prin automatizarea ferestrelor
Functia de Ventilatie a trapelor
Trapele de fum pot avea si functia de ventilatie. Printr-un sistem de automatizare legata la o statie meteo acestea pot realiza” inteligent” ventilarea incintelor. Trapele de ventilatie au in componenta o rama fixa (pe soclu) si o rama mobila pe care este fixata cupola cu deschidere prin motor electric ce permite o cursa de 300mm.
Trapa cale de Acces
Trapele de acces au in componenta sistemul de rame si cupola prevazute cu sistem de inchidere din exterior sau interior in functie de necesitate si o deschidere cu ajutorul unui piston cu gaz.
Acest sistem permite deschiderea trapei la 90 de grade.
Prin automatizarea ferestrelor cu motoare (actuatoare) si conectarea lor la o centrala de mediu se pot realiza sisteme ventilatie. Aceasta se poate face programat sau in functie de senzorii montati in incinta. De asemenea, conectarea acesteia la o statie meteo va impiedica deschiderea ferestrelor (ventialtia) in conditia unor fenomene meteo nefavorbaile.
Utilitatea multipla in cazul sisteme ventilatie consta in faptul ca permit iluminatul natural al spatiilor interioare fara cheltuieli suplimentare, iar cand este cazul, pot fi utilizate pentru ventilatia zilnica. In caz de incendiu sunt cel mai eficient si mai sigur mod de a reduce impactul asupra oamenilor al focului si al degajarilor de gaze toxice rezultate in urma arderii, beneficiile folosirii lor fiind vitale. Faptul ca ele pot fi deschise pentru ventilatie nu face decat sa impuna prezenta lor in orice proiect din domeniul constructiilor.
AVANTAJE: