Access sigur și curat cu senzorii fără atingere

Tehnologia contactless ne poate face viața mai ușoară mai ales atunci când sănătatea este o prioritate iar regulile de igienă trebuie respectate cu sfințenie. Criza generată de COVID-19 ne-a arătat cât suntem de vulnerabili în fața virusurilor. Traversăm o perioadă în care regândim regulile de igienă și ne uităm foarte atent în jurul nostru astfel încât să ne creăm un spațiu de trai și de lucru cât mai sigur. Accesul în diverse locații presupune, în mod inevitabil, deschiderea unei uși, ușă prevăzută de cele mai multe ori cu o clanță, sau în cazurile mai bune, cu un buton de acționare a sistemului automat de acces. Aceste suprafațe, mânerul sau butonul, care vin în contact cu numeroși utilizatori, sunt foarte expuse riscului de contaminare cu virusuri sau bacterii.  

Senzor contactless acces usa automata, mentenanță uși automate
senzor contactless usa automata

Există însă soluții contactless, senzori care acționează de la distanță sistemul de deschidere a ușilor, reducând astfel riscurile. Iar atunci când vorbim despre unități medicale, despre laboratoare, farmacii, unități cu atmosferă controlată, o astfel de soluție poate salva vieți, diminunând considerabil riscul de contaminare cu diverși agenți patogeni, prin eliminarea totală contactului cu suprafețele atunci când intrăm sau ieșim.

Astfel de senzori ”fără atingere” pot fi montați simplu și rapid pe diverse suprafețe asemenea unui întrerupător și funcționează de îndată ce sunt conectate la sistemul de acționare al ușii și după ce i-au fost făcute setările de detecție care funcționează pe o rază între 15 și 80 cm. Senzorul este protejat de o suprafață vitrată și este prevăzut cu un led care în poziția aprins anunță funcționarea acestuia. În plus, oferă avantajul că poate fi curățat cu substanțe igienice obișnuite dar și cu dezinfectanți.

Un astfel de senzor se potrivește perfect nevoilor spațiilor cu condiții stricte de igienă (săli de operație din spitale, saloane de ATI) dar poate îmbunătăți calitatea vieții acolo unde trăiesc persoane cu mobilitate redusă. Sunt ideali și pentru ușile care despart zona de bucătărie de cea de oaspeți într-un restaurant sau cantină.

În general, utilizarea acestui sistem de acces care permite deschiderea ușilor de la distanță, fără atingeri, este perfect pentru a reduce răspândirea agenților patogeni. Pentru că întotdeauna este mai ușor să previi decât să tratezi.